Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΠολυμέσα - Multimedia

Νικήτρια η Ισπανία, λέει το χταπόδι-μάντης

10 Ιουλίου 2010

Νικήτρια η Ισπανία, λέει το χταπόδι-μάντης

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=YdIGSupEoXw&feature=player_embedded#!]

Την Ισπανία “βλέπει” το περίφημο χταπόδι-μάντης να κερδίζει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Κυριακή, σε μια διαδικασία που μεταδόθηκε ζωντανά σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Ο δίχρονος Πωλ, που έχει μέχρι στιγμής προβλέψει με ακρίβεια τον νικητή και στα έξι παιχνίδια της Γερμανίας, διάλεξε χωρίς δεύτερη σκέψη την Ισπανία ως τον νικητή του τελικού. Του πήρε περίπου τρία λεπτά για να αποφασίσει.

Το χταπόδι, που πολλοί θεωρούν ότι είναι το πιο έξυπνο από τα ασπόνδυλα, έχει τη δυνατότητα να διαλέγει φαγητό από δύο διαφορετικά διαφανή δοχεία για κάθε ομάδα, τα οποία βυθίζονται μέσα στο ενυδρείο του.

“Αυτό ήταν γρήγορο — φαίνεται πως πρόκειται για ξεκάθαρη νίκη της Ισπανίας”, είπε η Tanja Munzig, εκπρόσωπος της Sea Life στο Oberhausen. Η ίδια πάντως εξέφρασε την έκπληξή της για το πόσο γρήγορα διάλεξε το χταπόδι τον νικητή, καθώς για κάποια παιχνίδια έκανε μέχρι και 70 λεπτά για να αποφασίσει. Άμεση ήταν η αντίδραση της Ισπανίας, με την ιστοσελίδα της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία αθλητικής εφημερίδας Marca.com να αναφέρει : “Το χταπόδι Πωλ μας βγάζει νικητές”.

Πηγή: http://www.reporter.gr/Διεθνή/Διεθνείς-Ειδήσεις/item/156450-Νικήτρια-η-Ισπανία,-λέει-το-χταπόδι-μάντης