Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Στην πυρά και πάλι…

17 Ιουλίου 2010

Στην πυρά και πάλι…

Μάχη με τη φωτιά σε Βαρνάβα-Καπανδρίτι

Στα βόρεια του Βαρνάβα έχουν επικεντρωθεί οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για κατάσβεση της πυρκαγιάς που έπληξε τμήμα της ΒΑ Αττικής. Σε ύφεση τα υπόλοιπα μέτωπα, σε εγρήγορση οι αρχές για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σε πύρινο κλοιό βρέθηκε και πάλι η Αττική το Σάββατο. Τα πύρινα μέτωπα περιορίστηκαν, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις, το τίμημα είναι βαρύ: Έγιναν στάχτη 15.000 στρέμματα δάσους σε Βαρνάβα, Καπανδρίτι, Κάλαμο και Λαύριο.

Το έργο κατάσβεσης της πυροσβεστικής επικεντρώνεται πλέον Βόρεια του Βαρνάβα, καθώς υπό έλεγχο τέθηκε το Σάββατο το βράδυ η άλλη εστία φωτιάς στο Μικροχώρι.

Ωστόσο, μικρές διάσπαρτες εστίες παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής με την πυροσβεστική να καταβάλει προσπάθειες να μην επεκταθούν και τα αεροσκάφη να συνεχίζουν να εκτελούν ρίψεις νερού ακόμη και λίγα λεπτά πριν από τη Δύση του ήλιου.

Η κοινοτάρχης Καπανδριτίου Ευδοξία Γιαννακούλη δήλωσε στο δελτίο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ότι η μόνη εστία που υπάρχει είναι στο κάτω Μετόχι.

Όπως πρόσθεσε δεν απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές και δεν έγιναν σοβαρές ζημιές. Η υδροδότηση του Καπανδριτίου διεξάγεται κανονικά.

Nωρίτερα, σε διακοπές ρεύματος προχώρησε προληπτικά η ΔΕΗ για λόγους ασφαλείας. Πάντως, ο υπεύθυνος Τύπου της ΔΕΗ δήλωσε ότι τα συνεργεία της έχουν αποκαταστήσει ζημίες στο Λαύριο, και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες θα γίνει πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Εντωμεταξύ, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε έκταση μεταξύ Αναβύσσου και Λαυρίου. Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στο όρος Πάρνωνα στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας.

Φωτιά στο Λαύριο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 5:30 το απόγευμα η πυρκαγιά στην θέση Πούντα Ζέζα στο Λαύριο. Ωστόσο, παραμένουν στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της.

Πυρκαγιά στα όρια Λακωνίας-Μεσσηνίας

Πυρκαγιά στα όρια Λακωνίας-Αρκαδίας στην περιοχή του Αγίου Πέτρου Κυνουρίας στον Πάρνωνα. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και καίει δασική έκταση. Στη μάχη της κατάσβεσης υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Τρίπολη, τη Σπάρτη και το Αστρος και δύο αεροσκάφη «πεζετέλ» κάνουν ρίψη νερού, ενώ συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά και στα όρια των νομών Λακωνίας – Μεσσηνίας στον Αγιο Νίκωνα Μάνης.

Η πυρκαγιά καίει αγροτική και δασική έκταση και σπεύδουν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Αρεόπολη και την Καλαμάτα, ενώ δύο αεροσκάφη Πετζετέλ από το αεροδρόμιο της Τρίπολης επιχειρούν από αέρος.

Πυρκαγιά στην Εύβοια

Φωτιά εκδηλώθηκε και σε περιοχή του όρου Δίρφυ στην Εύβοια χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ και ΑΠΕ – ΜΠΕ