Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Η Νέα Δημοκρατία στον Άρειο Πάγο για την Μονή Βατοπαιδίου

2 Αυγούστου 2010

Η Νέα Δημοκρατία στον Άρειο Πάγο για την Μονή Βατοπαιδίου

Τους αντιπολιτευτικούς τόνους στη Βουλή ανεβάζει καθημερινά η ΝΔ, ενώ με κεντρική απόφαση της Ρηγίλλης ο Γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Ανδρ. Λυκουρέντζος και το μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπαίδι, πρώην υπουργός κ. Ευρ. Στυλιανίδης έφθασαν ως τον Αρειο Πάγο, καταγγέλλοντας το ΠαΣοΚ για σκευωρία.

Οι κκ. Λυκουρέντζος και Στυλιανίδης κατέθεσαν στον Πρόεδρο και στον Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου κκ. Γ. Καλαμίδα και Ι. Τέντε αντίστοιχα, τέσσερα πορίσματα σχετικά με τις ανταλλαγές ακινήτων του Δημοσίου με τμήματα της λίμνης Βιστωνίδας, υποστηρίζοντας ότι δεν ζημιώθηκε το Δημόσιο από την υπόθεση του Βατοπαιδίου.

Παράλληλα, υπάρχουν εισηγήσεις να υπάρξει μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, με την έντονη επικοινωνιακή προβολή των υποθέσεων της Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Ορους και της Μονής Τοπλού, όπου σύμφωνα με τη «γαλάζια» επιχειρηματολογία υπάρχει «πράσινο σκάνδαλο».

Ειδικά για την πρώτη υπόθεση κάνουν λόγο για «σκανδαλώδεις» αγοραπωλησίες εκτάσεων μεταξύ Δημοσίου και Μεγίστης Λαύρας στη Σκύρο.

Ο κ. Λυκουρέντζος κατήγγειλε το ΠαΣοΚ για πολιτική σκευωρία, ενώ ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε στην ύπαρξη τεσσάρων διαφορετικών πορισμάτων, δύο ελληνικών και δύο διεθνών, που ταυτίζονται σε ό,τι αφορά την εκτίμηση των ανταλλάξιμων ακινήτων και αποδεικνύουν ότι δεν υπήρξε ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου.

«Τα πορίσματα ήταν σε γνώση της Επιτροπής εξαρχής» είπε ο πρόεδρος της Εξεταστικής κ. Εμμ. Μπεντενιώτης, ο οποίος κατηγόρησε τη Ν.Δ λέγοντας: «Η είναι σε τρικυμία εν κρανίω ή έχουν πνιγεί σε μια κουταλιά νερό».

Πηγή: http://www.romfea.gr/