Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Κρέας και γάλα από κλωνοποιημένα ζώα

5 Αυγούστου 2010

Κρέας και γάλα από κλωνοποιημένα ζώα

Στην αγορά της Βρετανίας, κυκλοφορούν εδώ και ένα χρόνο, κρέας και γάλα από κλωνοποιημένα ζώα, παραδέχθηκαν την Τρίτη οι αρμόδιες αρχές της χώρας, κατά παράβαση των σχετικών νόμων.

Η Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων στο Λονδίνο επιβεβαίωσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, προϊόντα κλωνοποιημένων ταύρων και αγελάδων έχουν πουληθεί στους καταναλωτές.

Η Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων υποστήριξε ότι δεν έχουν διαπιστωθεί κίνδυνοι για την υγεία από την κατανάλωση κρέατος ή γάλακτος τέτοιων ζώων (υποτίθεται…) και ότι δεν είναι βέβαιη πόσες ποσότητες κυκλοφορούν στην αγορά, αφού δεν μπορεί να παρακολουθεί την εκτροφή όλων των ζώων.

Οι κτηνοτρόφοι που έχουν στις φάρμες τέτοια ζώα, υποστηρίζουν ότι τα εισήγαγαν νόμιμα και κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε για να τα ζευγαρώσουν, ούτε για να διαθέσουν το κρέας στην αγορά.

Σύγχυση επικρατεί και στις Βρυξέλλες για το θέμα αυτό. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε ότι ήδη μπορεί να κυκλοφορεί γάλα κλωνοποιημένων αγελάδων στην Ευρώπη χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι αρχές ενώ όλοι παραδέχονται ότι είναι δύσκολο να ελεγχθεί η εισαγωγή τέτοιων ζώων, αφού -για παράδειγμα- στις Ηνωμένες Πολιτείες η εκτροφή τους είναι καθόλα νόμιμη.

Πηγή: http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17574&subid=2&pubid=10944752