Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

«Τρομακτικές» οι ανάγκες των πληγέντων στο Πακιστάν, προειδοποιεί ο ΟΗΕ

7 Αυγούστου 2010

«Τρομακτικές» οι ανάγκες των πληγέντων στο Πακιστάν, προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι πλημμύρες στο Πακιστάν έχουν πλήξει 4,5 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΗΕ, ο οποίος τονίζει ότι οι ανάγκες των ανθρώπων αυτών είναι «τρομακτικές». Οι βροχές έχουν μετακινηθεί προς τα νότια της χώρας.

«Το Γραφείο Συντονισμού ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ υπολογίζει στα 4,5 εκατομμύρια τους πληγέντες από τις καταρρακτώδεις βροχές στο Πακιστάν» δήλωσε στη Γενεύη η Ελένα Πονομάρεβα, εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Την Πέμπτη ο ΟΗΕ έκανε λόγο για τέσσερα εκατομμύρια πληγέντες.

«Οι ανάγκες τους είναι τρομακτικές. Οι βροχές των μουσώνων συνεχίζονται σε ολόκληρο το Πακιστάν και δεν υπάρχει ένδειξη ότι θα σταματήσουν» δήλωσε η εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Μελίσα Φλέμινγκ.

Οι χειρότερες βροχές των τελευταίων 80 χρόνων συνεχίζουν να πλήττουν τη χώρα και κατευθύνονται προς τα νότια.

Οι όχθες των ποταμών της επαρχίας Σιντχ ξεχείλησαν.

Ήδη οι Αρχές του Πακιστάν έχουν απομακρύνει 500.000 κατοίκους από 11 περιοχές της επαρχίας Σιντχ.

Οι βροχές που έπληξαν τα βορειοδυτικά της χώρας, κάλυψαν με νερό ολόκληρα χωριά και στοίχισαν τη ζωή σε 1.600 άτομα.

Η οργή για την απουσία του προέδρου του Πακιστάν, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, είναι πλέον φανερή. Ο Πακιστανός πρόεδρος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βρετανία.

*Σε μία άλλη εξέλιξη, τουλάχιστον 85 άτομα σκοτώθηκαν από τις πλημμύρες που έπληξαν την πόλη Λεχ, τη βασική πόλη της περιοχής Λαντάκ των Ιμαλαΐων, στο ινδικό Κασμίρ, σύμφωνα με τον σημερινό απολογισμό της αστυνομίας.

Πηγή: http://www.tovima.gr/