Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

«Σαν μια οικογένεια Έλληνες και Τούρκοι»…

9 Αυγούστου 2010

«Σαν μια οικογένεια Έλληνες και Τούρκοι»…

Η θάλασσα την οποία με τόση προκλητικότητα παραβίαζαν επί σειράν ημερών οι Τούρκοι είναι το «κοινό σπίτι» Τουρκίας και Ελλάδας, σύμφωνα με την κοινή διαπίστωση Δημήτρη Δρούτσα και Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είχαν χθες την ευκαιρία να τα πουν σε χαλαρό κλίμα, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα διάφορες λιχουδιές. Το γεύμα παρέθεσε μαζί με τον κ. Δρούτσα ο υφυπουργός τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος βρισκόταν επίσης στη Ρόδο και έλαβεν χώραν σε ταβέρνα της παλιάς πόλης.

Φιλοφρονητικά πυρά

«Βρίσκομαι στη Ρόδο καθ’ οδόν για το Καστελόριζο και είναι μια ευτυχής σύμπτωση ότι και ο κ. Νταβούτογλου βρίσκεται οικογενειακώς στην περιοχή και όταν επικοινώνησε μαζί μου και πρότεινε να συναντηθούμε, ασφαλώς με χαρά δέχτηκα», δήλωσε ο κ. Δρούτσας. «Για άλλη μια φορά, Αχμέτ, να σε καλωσορίσω θερμώς εδώ, στη Ρόδο», είπε προς τον Τούρκο ομόλογό του, ο οποίος δεν πάει πίσω στις φιλοφρονήσεις.

«Συναντιέμαι με το Δημήτρη και τον Υφυπουργό Τουρισμού, τους δύο πολύ καλούς μου φίλους. Συναντιόμαστε σαν οικογένειες», είπε ο Νταβούτογλου, αλλά δεν περιορίστηκε εκεί. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «στην πραγματικότητα η θάλασσα του Αιγαίου είναι το κοινό μας σπίτι. Όταν ήμουν στο Μποντρούμ (Αλικαρνασσό), τηλεφώνησα στο Δημήτρη για το αν θα ήταν δυνατόν να συναντηθούμε στη Ρόδο. Αυτός ευγενικά δέχτηκε να συναντηθούμε και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό», πρόσθεσε.

Και σαν να μην έφθανε αυτό, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ακόμη ότι «είμαστε σαν μια οικογένεια, Τούρκοι και Έλληνες, καθώς μοιραζόμαστε την ίδια γεωγραφία, την ίδια πολιτιστική κληρονομιά, το ίδιο τουριστικό περιβάλλον».

Πάντα ευπρόσδεκτος

Λαμβάνοντας το λόγο, ο κ. Νικητιάδης τόνισε ότι όταν έρχεται ένας τόσο υψηλός επισκέπτης, είναι για εμάς χαρά να τον υποδεχόμαστε και να τον καλωσορίζουμε στην περιοχή μας, «ιδίως αυτήν την περίοδο που έχουμε χαράξει ένα σχεδιασμό μιας κοινής πολιτικής, που αφορά και τον τουρισμό και που πιστεύουμε ότι μπορεί να αποβεί σε όφελος και των δύο λαών μας». «Τον καλωσορίζω, λοιπόν», πρόσθεσε ο υφυπουργός, «και του εύχομαι καλή διαμονή και θα είναι ευπρόσδεκτος στα νησιά μας».

ΤΗΣ ΜΙΚΑΕΛΛΑΣ ΛΟΪΖΟΥ

Σημερινη

Πηγή: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/blog-post_2151.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29#ixzz0w3MpdaAb