Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Φυσικό αέριο: Επιβεβαιώνονται οι ενδείξεις

11 Αυγούστου 2010

Φυσικό αέριο: Επιβεβαιώνονται οι ενδείξεις

Άρδην φαίνεται να αλλάζουν τα δεδομένα του ενεργειακού τοπίου της Κύπρου αφού το μπλοκ 12 αποδεικνύεται χρυσοφόρο από πλευράς φυσικού αερίου.

Εάν επαληθευτούν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, ότι δηλαδή η Κύπρος είναι ο ιδιοκτήτης 300 περίπου δις κυβικών μέτρων φυσικού αερίου τότε μπορούμε άνετα να μιλάμε για αλλαγή στο οικονομικό σκηνικό του τόπου.

Στο σημερινό του πρωτοσέλιδο ο Φιλελεύθερος, επικαλείται δηλώσεις του δρ. Ηλία Κονοφάγου σύμφωνα με τον οποίο, σε παρουσίαση που έγινε στη Noble Energy, στα ύδατα της Κύπρου βρέθηκαν τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, οι ποσότητες αυτές μπορούν να καλύψουν τις ενεργειακές μας ανάγκες για τα επόμενα 100 χρόνια.

Την ίδια ώρα, η ΔΕΦΑ απέκλεισε από το διαγωνισμό για προμήθεια φυσικού αερίου την Exxon Mobil αφού έκρινε πως η τελική της προσφορά ήταν πολύ ψηλή. Έτσι, προχωρά με τρεις εταιρείες. Την ΒP, την British Gas και την Shell για διαπραγματεύσεις που θα κυμανθούν μεταξύ 8.5-10 δις ευρώ για φυσικό αέριο 20 ετών.

πηγή; http://www.sigmalive.com/