Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Παγδατής: Μια “χαψιά” τον Μάριν Τσίλιτς (Νο12) …

16 Αυγούστου 2010

Παγδατής: Μια “χαψιά” τον Μάριν Τσίλιτς (Νο12) …

Κέρδισε τον Κροάτη με 2-0 (6-4, 7-5) και πέρασε στους “32” στο τουρνουά του Σινσινάτι …

Στους «32» του τουρνουά που ξεκίνησε χθες βράδι στο Σινσινάτι πέρασε ο Μάρκος Παγδατής ύστερα από την εντυπωσιακή του νίκη με 2-0 σετ επί του Κροάτη Μάριν Τσίλιτς (Νο12). Ο Παγδατής επικράτησε με 4-6 και 5-7 στα δύο σετ σε αγώνα που είχε χρονική διάρκεια μία ώρα και 46 λεπτά.

Στον αγώνα ο Κύπριος πρωταθλητής είχε ως δυνατό σημείο τους κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς όπου έφτασε στο εντυπωσιακό 86% (24/28), ενώ υπήρξε πολύ αποφασιστικός στα κρίσιμα σημεία των μπρέικ πόιντς. Από την πλευρά του «έσωσε» 6/7, ενώ όταν είχε αυτός το πλεονέκτημα, κέρδισε 3/4.

Ήταν η πρώτη νίκη του Παγδατή επί του Κροάτη ύστερα από δύο ήττες: «Γνώριζα ότι έπρεπε να ήμουν πιο επιθετικός. Αισθανόμουν ότι χτυπούσα τη μπάλα πολύ σταθερά» δήλωσε μετά τον αγώνα.

Στους «32» ο Παγδατής θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Τόμας Μπελούτσι (Βραζιλιάνος Νο 25) ή Μπέντζαμιν Μπέκερ (Γερμανός Νο68). Ο αγώνας των δύο υποψηφίων αντιπάλων του πρωταθλητή Κύπρου, θα διεξαχθεί τα ξημερώματα.

Το “Western & Southern Financial Group Masters” που διεξάγεται στο Σινσινάτι ανήκει στη σειρά, “Masters 1000 ATP World Tour”. Με την πρόκριση του ο Παγδατής εξασφάλισε 45 βαθμούς στην προσωπική του βαθμολογία. Στο τουρνουά δήλωσαν συμμετοχή σχρδόν όλοι οι αθλητές που βρίσκονται στην πρώτη 20άδα της Παγκόσμιας κατάταξης αφού από τη σχετική λίστα απουσιάζουν μόλις δύο. Ο Παγδατής θα συναντήσει αθλητή της πρώτης τετράδας, εφόσον φτάσει μέχρι τους “8” της διοργάνωσης, όπου εκεί θα τον περιμένει κατά πάσα πιθανότητα ο Ραφαέλ Ναδάλ.

Πηγή: http://www.sigmalive.com/sports/tennis/cyprus/296470