Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Πατριάρχης Μόσχας “Η δυνατή νεροποντή είναι σημάδι του Θεού”

19 Αυγούστου 2010

Πατριάρχης Μόσχας “Η δυνατή νεροποντή είναι σημάδι του Θεού”

Ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010 η επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου στο Πσκοφ, με την τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Κρεμλίνο του Πσκοφ.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Σάρανσκ και Μορδοβίας Βαρσανούφιο, τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, τον Μητροπολίτη Πσκοφ και Βελίκιγε Λούκι Ευσέβιο, τον Αρχιεπίσκοπο Νοβγκορόντ Λέων, Πόλοτσκ Θεοδόσιο, Σολνετσνογόρσκι Σέργιο, Σμολένσκ Θεοφύλακτο και Γκάτσινα Αμβρόσιο.

Τον Πατριάρχη Μόσχας καλωσόρισε ο Μητροπολίτης Πσκοφ Ευγένιος, ο οποίος του προσέφερε ως ανάμνηση της επισκέψεως μια εικόνα της Αγίας Τριάδας.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή παράδοσης της εικόνας του Παντοκράτορα «Αιλεαζάροφσκυ» του 14 αιώνα από τη συλλογή του μουσείου Πσκοφ για την προσωρινή διαφύλαξη στην Ιερά Μονή του Σωτήρα Αιλεαζάροφσκυ.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας ευχαρίστησε τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, την ηγεσία του νομού και της πόλεως για τις προσπάθειες, χάρη στις οποίες αυτό το ιερό κειμήλιο θα γίνει προσιτό για προσκύνημα των πολλών πιστών.

Σε ανάμνηση της Πατριαρχικής επίσκεψης και με αφορμή την 500η επέτειο της επανένταξης του Πσκοφ στην Αγία Ρως ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος προσέφερε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας την εικόνα του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκυ.

Βροχή κατά την διάρκεια της αγρυπνίας

Ένα θαυμαστό γεγονός συνέβη την παραμονή της εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, όπου ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας χοροστάτησε κατά στην αγρυπνία πέριξ του ιερού ναού του Αγίου Μιχαήλ της Μονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου των Σπηλαίων του Πσκόφ.

Να αναφερθεί, ότι κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας άρχισε να πέφτει δυνατή βροχή, η οποία μετατράπηκε σε νεροποντή, αλλά οι χιλιάδες κόσμου δεν εγκατέλειψε την πλατεία για να ακούσουν τον λόγο του Πατριάρχη.

«Το θαυμαστό αυτό γεγονός, το ότι σήμερα κατά την διάρκεια της αγρυπνίας έπεσε δυνατή νεροποντή, το εκλαμβάνουμε ως ένα σημάδι του ελέους του Θεού. Διότι επί πολλές ημέρες η Εκκλησία με ειδικές προσευχές, δεήσεις και λιτανείες, προσευχόταν να βρέξει για την κατάσβεση των πυρκαγιών και την ανομβρία στην Ρωσία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος.

Επίσης, ανέφερε: «Ελπίζω, ότι η αφθονία του νερού η οποία παρουσιάστηκε στη γη του Πσκοφ θα υπάρξει και στην κεντρική Ρωσία, η οποία έπαθε πολλά δεινά από την ανομβρία το φετινό καλοκαίρι».

πηγή: Romfea.gr