Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Παραδόθηκε ο ληστής – Ελεύθεροι οι όμηροι

23 Αυγούστου 2010

Παραδόθηκε ο ληστής – Ελεύθεροι οι όμηροι

Με την παράδοση του ληστή που είχε ταμπουρωθεί στην Εθνική Τράπεζα, στο κέντρο του Πειραιά, έληξε στις 3 μετά το μεσημέρι το «θρίλερ» της ομηρίας 17 ανθρώπων, που βρισκόταν σε εξέλιξη από τις 12:30. Απελευθερώθηκαν όλοι οι όμηροι, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Ο ληστής βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, και αφού παρέδωσε με ασφάλεια τις δύο χειροβομβίδες με τις οποίες ήταν οπλισμένος.

Ο ληστής, που νωρίτερα είχε απελευθερώσει 14 ομήρους, κρατούσε μέχρι την ώρα της παράδοσής του τρεις ανθρώπους, κατά πάσα πιθανότητα υπαλλήλους του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 87.

Ο δράστης είχε πάνω του χειροβομβίδες και όπλα. Κατά τη διάρκεια της ομηρίας ακούστηκαν από το υποκατάστημα τέσσερις πυροβολισμοί. Κατά πληροφορίες, ο δράστης πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, ενώ απειλούσε ότι θα απασφαλίσει τις χειροβομβίδες.

Περίπου μία ώρα πριν από την παράδοσή του, ο ληστής, ο οποίος φορούσε κουκούλα, βγήκε από το εσωτερικό της τράπεζας έχοντας μαζί του τέσσερις ομήρους, τους οποίους χρησιμοποίησε ως ανθρώπινη ασπίδα. Στη συνέχεια, επέστρεψε στην τραπέζα μαζί με τους ομήρους.

Στη λίγη ώρα που έμεινε έξω από την τράπεζα, ένας όμηρος κατάφερε να ξεφύγει.

Το χρονικό

Περίπου στις 12:30 εισέβαλαν στην τράπεζα τρεις ένοπλοι και απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Από αυτούς οι δύο κατάφεραν να διαφύγουν όταν έφθασαν στο σημείο αστυνομικοί. Ωστόσο, ο τρίτος δράστης εγκλωβίστηκε στο υποκατάστημα, όπου ταμπουρώθηκε κρατώντας 17 ομήρους. Το υποκατάστημα δεν διαθέτει πόρτα ασφαλείας.

Λίγο αργότερα, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τη σύλληψη των δύο δραστών που είχαν διαφύγει, ενώ το σημείο αποκλείστηκε από πάνοπλους αστυνομικούς και ισχυρές δυνάμεις της ΕΜΑΚ.

Σε εξέλιξη βρισκόταν επί τουλάχιστον 2,5 ώρες διαπραγμάτευση μεταξύ του τρίτου ληστή και ειδικά εκπαιδευμένων αστυνομικών. Οι διαπραγματευτές που συνομιλούσαν με το δράστη, κατάφεραν να τον πείσουν να απελευθερώσει αρχικά 14 γυναίκες που κρατούνταν όμηροι.

Λίγο αργότερα από το εσωτερικό της τράπεζας ακούστηκαν πυροβολισμοί (πιθανότατα ο δράστης πυροβόλησε για εκφοβισμό), χωρίς ωστόσο να σημειωθεί τραυματισμός.

Περίπου στις 13:40 ο ληστής βγήκε από την τράπεζα χρησιμοποιώντας ως ασπίδα τέσσερις ομήρους. Στη συνέχεια απελευθέρωσε ακόμη έναν όμηρο και στις 15.00 παραδόθηκε στην αστυνομία.

Πηγή: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4590548