Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

«Πληρωμένη» απάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη σε ανιστόρητο Τούρκο Καθηγητή

26 Αυγούστου 2010

«Πληρωμένη» απάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη σε ανιστόρητο Τούρκο Καθηγητή

Αποστομωτική απάντηση σε Τούρκο καθηγητή χρειάστηκε να δώσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος πρότεινε να αγοράσουν οι Έλληνες ξανά τα σπίτια και τα καταστήματα τα οποία οι έποικοι μετέτρεψαν σε μπάρ και ξενοδοχεία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης φανερά ενοχλημένος τόνισε: “Θα κλείσω με μια οφειλομένη απάντηση στον τελευταίο ομιλητή ο οποίος μας είπε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι έπρεπε να αγοράσουμε εμείς τα δικά μας τα κτίρια, και τα σχολεία να μην αφήσουμε να γίνουν εστιατόρια και ξενοδοχεία, αλλά να τα αγοράζαμε εμείς που τα κτίσαμε με τον ιδρώτα μας και από το υστέρημά μας και με κόπο και με ελπίδες και προοπτικές».

Επίσης, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας πρόσθεσε: «Εάν σήμερα γίνονται ξενοδοχεία και εστιατόρια αυτά τα κτίρια αυτό να το ρωτήσει σε άλλους και όχι σε εμάς, γιατί γίνονται. Εάν δεν γίνονταν αυτά που έγιναν όλως αδίκως εναντίον του διεθνούς δικαίου την δεκαετία του 1960, δεν θα έφευγαν οι Ίμβριοι από εδώ, δεν θα άδειαζαν τα σχολεία μας, δεν θα χάναμε τα κτήματά μας, δεν θα σκοτώνονταν οχτώ – εννέα – δέκα Ίμβριοι, δεν θα δολοφονούντο δηλαδή, και ούτω καθεξής».

Τέλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ανέφερε από άμβωνος ότι θα έχει συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης για ζητήματα που αφορούν την Ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη.

πηγή: Romfea.gr