Γενικά Θέματα

Ευρωπαϊκό διάβημα Οικολόγων για τον Άγιο Φίλωνα

26 Αυγούστου 2010

Ευρωπαϊκό διάβημα Οικολόγων για τον Άγιο Φίλωνα

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, απέστειλε επιστολή στον Ελληνα Ευρωβουλευτή της ομάδας των Πρασίνων Μιχάλη Τρεμόπουλο, με την οποία τον παρακαλεί να εγείρει προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προς όλα τα βήματα του Ευρωκοινοβουλίου, το θέμα της πρόθεσης του κατοχικού καθεστώτος να παραχωρήσει άδεια στο Αμερικάνικο πανεπιστήμιο της Κερύνειας για να ανεγείρει καταλύματα σε προστατευμένη περιοχή στον αρχαιολογικό χώρο παρά την εκκλησία του Αγίου Φίλωνα στην Καρπασία.

Το Κίνημα Οικολόγων αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ότι ο κ. Περδίκης ενημερώνει τον Ελληνα Ευρωβουλευτή σύμφωνα με την αγγλόφωνη τουρκοκυπριακή εφημερίδα Cyprus Today, η απόφαση λήφθηκε από την ψευδοκυβέρνηση Ερογλου τον περασμένο μήνα, παρά το γεγονός ότι η περιοχή είναι περιβαλλοντικά και αρχαιολογικά προστατευόμενη.

Περαιτέρω ο κ. Περδίκης αναφέροντας ότι η απόφαση του κατοχικού καθεστώτος έχει επικριθεί έντονα από τον Πρόεδρο της τουρκοκυπριακής περιβαλλοντικής οργάνωσης Green Action Ντογάν Σαχίρ, υπενθυμίζει ότι το ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Life έχει προτείνει την περιοχή ως μέρος του δικτύου Natura 2000 και ήδη έχουν χρηματοδοτηθεί ερευνητικά προγράμματα στην περιοχή από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καταλήγοντας αναφέρει στον κ. Τρεμόπουλο ότι αναμένει πως θα αξιοποιήσει την επαφή του με την Πρόεδρο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας- Ευρωπαϊκής Ενωσης καθώς και το μέλος της επιτροπής επαφής του ευρωκοινοβουλίου με την τουρκοκυπριακή κοινότητα Ska Keller, ώστε να ανασταλεί η προώθηση αυτών των καταστροφικών έργων.

πηγή: www.sigmalive.com