Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Το Άγιον Όρος ποτέ δεν πεθαίνει….

4 Σεπτεμβρίου 2010

Το Άγιον Όρος ποτέ δεν πεθαίνει….

Πηγή: Romfea

Το Βυζάντιο μπορεί να κατέρρευσε και ως κρατική οντότητα να μην επέζησε. Παρόλα αυτά ζει πνευματικά, ως αυθεντικός τρόπος ζωής και ως πολιτισμός.

Θα τολμήσω να πω, ότι στο Άγιον Όρος ζει πνευματικά το Βυζάντιο! Διότι το περιβόλι της Παναγίας έχει μια διαχρονική αντοχή, μια μοναδικότητα ζωής και μια αναγεννητική δύναμη.

Τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει μια μανιώδης επίθεση κατά της Αθωνικής Πολιτείας, με αφορμή την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.

Πολύ μελάνι και φαιά ουσία έχει ξοδευτεί τα δύο αυτά χρόνια, κατά της Αγιορειτικής Μονής και του Ηγουμένου αυτής Εφραίμ, που τελικά το μόνο που εξυπηρετεί είναι τους ιδιοτελείς σκοπούς ολίγων.

Η δημιουργία ενός τέτοιου υποτιθέμενου σκανδάλου το μόνο που δεν μπορεί να κάνει είναι να βλάψει την πνευματικότητα των δήθεν διαπλεκόμενων ατόμων, αντιθέτως τους γυμνάζει στην αρετή.

Οι λαβές που δόθηκαν σε εχθρικές δυνάμεις έχουν αρχίσει και γίνονται μπούμερανγκ και για τους ιδίους, διότι όπως λέει και ο σοφός λαός, αυτός που σκάβει τον λάκκο του άλλου θα πέσει ο ίδιος μέσα.

Το Άγιον Όρος πληρώνει την υπόθεση Βατοπαίδι

Διαβάσαμε προ ημερών σε Αθηναϊκή Εφημερίδα, ότι το Άγιον Όρος πληρώνει ακόμα τον ηγούμενο Εφραίμ και την διαπλοκή του με τους πολιτικούς.

Αφορμή ήταν, το ότι η Κυβέρνηση απέρριψε αίτημα της Ιεράς Κοινότητας για κονδύλι 20 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «Η Κοινωνία της Πληροφορίας», που αφορούσαν την ψηφιοποίηση των κειμηλίων του Αγίου Όρους.

Ας μην γελιόμαστε…. αυτό δεν οφείλεται σε κανέναν γέροντα Εφραίμ, αλλά στις μεθοδεύσεις εκείνων των Αγιορειτών οι οποίοι από φθόνο (ο οποίος κρατά πολλά χρόνια) δίδουν φανταστικά στοιχεία κατά της Μονής και του Ηγουμένου, δημιουργώντας έτσι ένα αρνητικό κλίμα.

Θα το ξαναπούμε για ακόμη μια φορά, ότι έχουν φτιαχτεί απίθανα σενάρια γύρω από την υπόθεση Βατοπαιδίου που πραγματικά ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Ο γέροντας Μωυσής Αγιορείτης, μιλώντας πριν λίγες ημέρες στην Romfea.gr, είχε πει χαρακτηριστικά: «Επί δύο έτη σε καθημερινή βάση τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως προσπάθησαν να πείσουν τον κόσμο για μεγάλο «σκάνδαλο» της Μονής Βατοπαιδίου».

«Στην ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε είναι δύσκολο να εκφράσει κανείς μία άλλη γνώμη. Θα κατηγορηθεί ότι πληρώθηκε. Επί δύο έτη μία αγιορείτικη Μονή με 110 μοναχούς, ιστορία, προσφορά, λιθοβολήθηκε, υβρίσθηκε, γελοιοποιήθηκε, ειρωνεύθηκε, χλευάσθηκε κι ελάχιστοι άνθρωποι κατάφεραν να την υπερασπισθούν και ας μην έχει αποδειχθεί καμία απάτη», είχε προσθέσει χαρακτηριστικά, ο γέροντας Μωυσής.

Πάντως καθημερινά βλέπουμε όλο και περισσότερο, ότι δεν υφίσταται κανένα σκάνδαλο, δεν υπήρξε ποτέ καμία δωροδοκία αλλά και καμία ύποπτη ενέργεια από την πλευρά της Μονής.

Η υπόθεση έχει ερευνηθεί εκτενέστατα και από τις δικαστικές αρχές. Και δεν έχει βρεθεί καμία, μα καμία παρανομία ή «συνομωσία», απλά συντηρείται για διαφόρους σκοπούς.

Η Μονή συνεχίζει το θεάρεστο έργο της

Αν και η Μονή Βατοπαιδίου κατηγορήθηκε όσο κανένα μοναστήρι, εξακολουθεί να προσφέρει θεάρεστο έργο.

Οι 110 μοναχοί καθημερινά αγωνίζονται για την σωτηρία της ψυχής τους, καθημερινά διακονούν δεκάδες προσκυνητές, με το χαμόγελο πάντα στο πρόσωπο τους.

Εδώ και πολλά χρόνια κάποιες σκοτεινές δυνάμεις έχουν βάλει στο στόχαστρο το Άγιον Όρος, διότι είναι από τα μεγαλύτερα κάστρα της Ορθοδοξίας.

Θα χρησιμοποιήσουμε μια φράση ενός ασκητή του Περιβολιού της Παναγίας, ο οποίος σε μια σύντομη συνομιλία που είχαμε τόνισε: «Παιδιά μου, το Άγιον Όρος ποτέ δεν πεθαίνει. Χρόνια τώρα ρίχνουν χιλιάδες βέλη, γιατί δεν θέλουν την πνευματική άνθηση του Αγ. Όρους».

Όσο για την επίθεση κατά του Ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, απλά να ανατρέξουμε στην Παλαιά Διαθήκη και να διαβάσουμε την ιστορία του Ιωσήφ του παγκάλου, ο οποίος πουλήθηκε από τα μεγαλύτερα αδέλφια για σκλάβος….