Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ.κ. Ησαΐα

13 Σεπτεμβρίου 2010

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ.κ. Ησαΐα

Τα ονομαστήρια του γιόρτασε, τη Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, εορτή του Οσίου Ησαΐου, κτήτορα της Ιεράς Μονής Κύκκου, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Ο εορτάζων την παραμονή της εορτής χοροστάτησε στον Εσπερινό, στον Μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Νικολάου της κοινότητος Επισκοπιού με τη συμμετοχή του Μητροπολίτου Τριμυθούντος Βαρνάβα, του ευαγούς κλήρου των μοναστικών αδελφοτήτων της μητροπόλεως και του φιλόχριστου λαού του Θεού. Στην ομιλία του. Ο Μητροπολίτης Ταμασού αναφέρθηκε εκτενώς στο βίο και την πολιτεία του Οσίου Ησαΐου.

Την αγιώνυμο ημέρα της εορτής προέστη πολυαρχιερατικής θείας Λειτουργίας στο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Δευτεράς, με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Λεμεσού Αθανασίου, Μόρφου Νεοφύτου και Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασιλείου, Ναυκράτιδος Κυρίλλου και των Χωρεπισκόπων Αρσινόης Νεκταρίου, Αμαθούντος Νικολάου, Νεαπόλεως Πορφυρίου, Μεσαορίας Γρηγορίου. Κατά την Θεία Λειτουργία τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφὀρος.

Ακολούθως, μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος μετέβη στο Επισκοπικό Μέγαρο, όπου δέχθηκε τις ευχές του Ιερού Κλήρου, των Αρχών της περιοχής και του χριστεπωνύμου πληρώματος της μητροπολιτικής περιφέρειας.

Το μεσημέρι παρέθεσε γεύμα στο οποίο παρακάθισαν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τυλληρίας Νικηφόρος, ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, ο Αρχιεπίσκοπος των Μαρωνιτών της Κύπρου, οι Αρχηγοί της Αστυνομίας Κύπρου, της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ, βουλευτές, δήμαρχοι, κοινοτάρχες, τοπικοί, πολιτειακοί παράγοντες και πλήθος συνεργατών του ποιμαντικού έργου της μητροπόλεως.

πηγή: Romfea.gr

Δια