Θεολογία και Ζωή

Πρώτο κουδούνι σήμερα σε 15.000 σχολεία

13 Σεπτεμβρίου 2010

Πρώτο κουδούνι σήμερα σε 15.000 σχολεία

VatopaidiFriend: Ευχόμαστε, σε όλα τα παιδιά -το μέλλον της χώρας μας-καλή και ευλογημένη χρονιά χωρίς προβλήματα και φασαρίες. Μακάρι όλα τα παιδιά να έχουν καλή πρόοδο και φώτιση.

Με τον καθιερωμένο αγιασμό σε όλα τα σχολεία της χώρας και τη διανομή των βιβλίων στους μαθητές ξεκινά σήμερα η νέα σχολική χρονιά. Συνολικά, σε όλη τη χώρα θα ανοίξουν 15.000 σχολεία, με 1.350.000 μαθητές και 160.000 εκπαιδευτικούς.

Ως προς τα κενά στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι η κατάσταση είναι «καλή και ελεγχόμενη», αν και θα ανέλθουν σε τουλάχιστον 2.645 κατά το πρώτο κουδούνι.

Αν και η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου έχει κάνει λόγο για διάψευση όσων ανέβαζαν το προηγούμενο διάστημα τον αριθμό των κενών σε δυσθεώρητα ύψη, ο τελικός αριθμός θα διαπιστωθεί σήμερα, οπότε θα φανεί πόσοι εκπαιδευτικοί παρουσιάστηκαν, πόσοι παίρνουν εκπαιδευτικές, αναρρωτικές άδειες κ.λπ.

Το υπουργείο Παιδείας καθησυχάζει για τυχόν «απρόοπτα» με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και υπόσχεται ότι όλες οι κενές θέσεις τελικά θα καλυφθούν, καθώς τις προσεχείς ημέρες θα γίνει και νέα φάση συμπληρωματικών διορισμών αναπληρωτών.

Η υπουργός Παιδείας έχει επίσης επιβεβαιώσει ότικόβονται στο 1/3 τα χρήματα που θα πάρουν εφέτος οι σχολικές επιτροπές για τα λειτουργικά τους έξοδα. Όπου υπάρξουν προβλήματα, θα επιδιωχθεί πρόσθετη χρηματοδότηση σε συνεννόηση με τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών.

Πηγή: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=354028&dt=12/09/2010#ixzz0zO8WBuVC