Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Τα «Μερόπεια 2010» είναι αφιερωμένα στα παιδιά της Επισκοπής Μπουρούντι

13 Σεπτεμβρίου 2010

Τα «Μερόπεια 2010» είναι αφιερωμένα στα παιδιά της Επισκοπής Μπουρούντι

Το «Μερόπειον Φιλανθρωπικό Σωματείο» στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την εορτασμό του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας διοργανώνει από 13 έως και 17 Σεπτεμβρίου μελωδικές μουσικές βραδιές στη σκιά της Ακρόπολης με την ονομασία «Μερόπεια 2010».

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων και στον κήπο του Σωματείου δίπλα στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Ακροπόλεως στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45 έναντι του Ωδείου Ηρώδου Αττικού με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Τα «Μερόπεια 2010» είναι αφιερωμένα στα παιδιά της Επισκοπής Μπουρούντι και Ρουάντας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας την οποία το «Μερόπειον» ενισχύει ποικιλοτρόπως στα πλαίσια της κοινωνικής και φιλανθρωπικής του προσφοράς.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις τελούν υπό την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ Θεοδώρου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπουρούντι κ. Σάββα ο οποίος και θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό της 16ης Σεπτεμβρίου και στη Θεία Λειτουργία της 17ης Σεπτεμβρίου.

Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 θα φιλοξενηθεί η Μικτή Τετράφωνη Χορωδία «Πειραϊκή Αρμονία» υπό τη διεύθυνση του κ. Γεωργίου Παπαθανασίου με επιλεγμένα μέλη εκκλησιαστικής κι ευρωπαϊκής Μουσικής.

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 η Βυζαντινή Εκκλησιαστική Χορωδία «Ψαλτικής Διάκονοι» υπό την διεύθυνση του κ. Ιωάννη Τσούνη θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων ‘Ύμνους της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Σοφίας.

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.30 η ιατρός-οφθαλμίατρος κ. Μαριάννα Τσίρου θα μιλήσει με θέμα «Ιατρική στην Αρχαία Αίγυπτο»

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 ο Πρεσβύτερος και πρώην Τενόρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής π. Πέτρος Πανταζής παρουσιάζει τη μουσική βραδιά με τίτλο «Πάθος Σταυρού και πάθη ανθρώπινα μέσα από τη λυρική έκφραση» ερμηνεύοντας γνωστές άριες του λυρικού μελοδράματος και εκκλησιαστικούς ύμνους.

Θα συμπράξουν ο Βαθύφωνος της ΕΛΣ κος Χρήστος Αμβράζης και ο πιανίστας κος Φρίξος Μόρτζος. Αφηγητής ο Ιατρός-Λογοτέχνης κ. Αθανάσιος Γιαλουρής.

Την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου μετά τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και την λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Αγίας Σοφίας ,τα «Μερόπεια 2010» ολοκληρώνονται με την Μεγάλη Συναυλία Ελληνικής Μουσικής με τον Γιώργο Δεμελή που θα μας ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα με τα ωραιότερα παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ – ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΕΜΕΛΗ:

Το «Μερόπειον Φιλανθρωπικό Σωματείο» με συνέπεια στην πολυσχιδή φιλανθρωπική, κοινωνική κι εθνική προσφορά του από το 1914 μέχρι σήμερα, υποστηρίζει την νεοσύστατη Ιερά Επισκοπή Μπουρούντι και Ρουάντας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε τον φετινό Μάρτιο με την έκδοση του ψηφιακού δίσκου «Ανέστη Χριστός» από τον κορυφαίο Ελληνικό Εκδοτικό Οίκο «Σαϊτη» σε παραγωγή του κου Γιώργου Δεμελή, ο οποίος διατίθεται σε όλα τα Δισκοπωλεία και τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Βιβλιοπωλεία.

Τα έσοδα από την διάθεση αυτού του δίσκου θα διατεθούν για την ανέγερση Σχολείων, Νοσοκομείων και Ιερών Ναών στην Ιερά Επισκοπή Μπουρούντι με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Σάββα που καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Η Πρωτοβουλία αυτή του «Μεροπείου» συνεχίζεται με τα «Μερόπεια 2010» με τις μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις των οποίων προσβλέπουμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη για τις ανάγκες της Ιεράς Επισκοπής.

Το «Μερόπειον Φιλανθρωπικό Σωματείο» θερμά ευχαριστεί όλους τους εκλεκτούς καλλιτέχνες και ομιλητές που αφιλοκερδώς συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας αυτές, που όπως πάντα είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πρωτίστως ευχαριστούμε τον Εκδοτικό Οίκο Σαίτη και προσωπικά τον κο Ιωάννη Σαίτη όχι μόνο για την ευγενική χορηγία του συνόλου του έντυπου υλικού των εκδηλώσεων αυτών, αλλά και για την συνεχή αρωγή του στο Φιλανθρωπικό και Ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Επισκοπής.

Πηγή: http://hamomilaki.blogspot.com/