Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΥπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Κατερίνα Πελέκη-Βουλγαράκη: «Η υπόθεση του Βατοπεδίου δεν είναι σκάνδαλο!!!»

19 Σεπτεμβρίου 2010

Κατερίνα Πελέκη-Βουλγαράκη: «Η υπόθεση του Βατοπεδίου δεν είναι σκάνδαλο!!!»

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εφημερίδα Real News παραχώρησε η κα Πελέκη, σύζυγος του πρώην Υπουργού της Νέας Δημοκρατίας κ. Βουλγαράκη.

Στη συνέντευξη η  κα Πελέκη αναφέρθηκε και στο «σκάνδαλο» της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων ότι  «οι ανταλλαγές δεν έγιναν από μόνες τους».

Σε ερώτηση αν  υπόθεση Βατοπαιδίου ήταν σκάνδαλο, η κα Πελέκη τόνισε:

«Η υπόθεση του Βατοπεδίου δεν είναι σκάνδαλο. Για να θυμηθούμε και λίγο τον Γέρο της Δημοκρατίας τον αείμνηστο Γεώργιο Παπανδρέου: «Σκάνδαλο είναι η εκτροπή δημοσίων ανδρών στον δημόσιο βίο». Τέτοια εκτροπή δεν σημειώθηκε από κανέναν δημόσιο άνδρα στην υπόθεση Βατοπεδίου. Στα πλαίσια του Συντάγματος, αποφασίστηκε μια μείζονος σημασίας κυβερνητική πολιτική, επωφελής για τους ακριτικούς νομούς Ξάνθης και Ροδόπης.

«Είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται η κυβερνητική αυτή πολιτική εκτροπή στον δημόσιο βιο και, άρα, σκάνδαλο; Εκτός αυτού, δεν έχει μέχρι σήμερα αποδειχθεί από πουθενά ότι ζημιώθηκε το Δημόσιο. Σκανδαλοποιήθηκε, όμως, από λαθεμένους πολιτικούς χειρισμούς της τότε κυβέρνησης και την πολιτική ατολμία να λεχθούν τα πράγματα με το όνομα τους από την αρχή», πρόσθεσε η κα Πελέκη.

Επίσης, πρόσθεσε «Να λεχθεί, δηλαδή, ότι ήταν μια κυβερνητική απόφαση, σε συνέχεια αποφάσεων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, η οποία υλοποιήθηκε κεντρικά και για την οποία η κυβέρνηση θα κριθεί πολιτικά.

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί στον κόσμο ότι υπογράφονται αποφάσεις από υπουργούς –απολύτως νόμιμες και σωστές, κατά τη γνώμη μου– και όταν το θέμα έρχεται στη δημοσιότητα, να λες δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα… Δεν αφήνεις ένα τέτοιο θέμα να σέρνεται σχεδόν ένα χρόνο, για να οδηγηθείς από τα πράγματα σε πολιτικό αδιέξοδο εκ των υστέρων.

Η κα Πελέκη υπογράμμισε επίσης, ότι όλες οι πράξεις στηρίχθηκαν σε υπουργικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Το Βατοπέδι δεν ήταν απόφαση των γνωμοδοτικών συμβουλίων, των νομικών συμβούλων, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών της ΚΕΔ ή δική μου.

«Όλες οι πράξεις μας στηρίχθηκαν σε υπουργικές αποφάσεις υπουργών της τότε κυβερνήσεως. Νομίζω πως αυτό είναι κατανοητό. Πολιτικό σκάνδαλο δεν μπορεί να ονομαστεί, γιατί δεν προκύπτει ότι υπήρξε εκτροπή από τις συνταγματικές διατάξεις και δεν υπήρξε χρηματισμός οποιουδήποτε προσώπου και είμαι σίγουρη ότι δεν θα προκύψει, όπως δεν έχει προκύψει, ζημιά του Δημοσίου. Θεωρώ ότι οι αποφάσεις εκδόθηκαν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και αυτό περίμενα από τον τότε πρωθυπουργό να υποστηρίξει καθαρά και με παρρησία από την πρώτη στιγμή», τόνισε κλείνοντας.

πηγή: Romfea.gr