Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Εκατοντάδες πιστοί στην Ιερά Μονή του Αγίου Ηρακλειδίου

20 Σεπτεμβρίου 2010

Εκατοντάδες πιστοί στην Ιερά Μονή του Αγίου Ηρακλειδίου

Κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε και φέτος στην Ιερά Μονή Αγίου Ηρακλειδίου η οποία βρίσκετε λίγο έξω από τη Λευκωσία στην καρδιά της Ταμασού και συγκεκριμένα στην κοινότητα πολιτικού.

Ο Άγιος Ηρακλείδιος του οποίου τη μνήμη εορτάζουμε την 17ην Σεπτεμβρίου έζησε τον πρώτο αιώνα και χειροτονήθηκε ως ο πρώτος επίσκοπος Ταμασού από τους αποστόλους Παύλο, Βαρνάβα, και Μάρκο.

Η μέρα της εορτής του Αγίου θεωρείται και η θρονική εορτή της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, της οποίας ποιμενάρχης είναι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο οποίος τέλεσε τόσο τον πανηγυρικό εσπερινό όσο και την πανηγυρική θεία λειτουργία συλλειτουργώντας με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο.

Καλωσορίζοντας τον Μακαριώτατο ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαϊας ανέφερε τα εξής:

«Μακαριώτατε,

Αγαλλομένω ποδί, η Ιερά ημών Μητρόπολις, τιμά και γεραίρει σήμερον, του Μνάσωνος τον συναίμονα, των Ταμασέων τον πρώτιστον, τον αυτόπτην και υπηρέτην γενόμενον των Αποστόλων Βαρνάβα, Παύλου και Μάρκου, Ηρακλέιδιον τον Άγιο Επίσκοπον και προσκαλείται άπαντα της γης τα πέρατα να συνεορτάσουν μαζί της και εν Κυρίω αγάλλεται, λαμπρύνεται, ωραϊσμένη ταις ρανίσι του αίματος του , του οποίου ως θησαυρόν χαριτόβρυτον κατέχει την πάντιμον Κάραν, την Θαυματουργόν Εικόνα και τον πανσεβάσμιον Τάφον του.

Αυτή η ευλογημένη Ιερά Των Ταμασέων Μονή του Αγίου Ηρακλειδίου, η πιο ωραία δι ημάς Μονή του κόσμου, σας καλωσορίζει και σας ευχαριστεί διότι προεξάρχετε της λαμπράς ταύτης και μεγάλης Πανηγύρεως.

Στα πρόσωπα και στις ψαλμωδίες των Μοναζουσών αλλά και του λαού Μακαριώτατε, πιστεύω, ότι διαπιστώνετε την πολλήν των Ταμασέων ευλάβειαν, την αφοσίωσιν αυτού του Λαού εις την μητέρα του Αγίαν μας Εκκλησίαν και τον ιδιαίτερον σύνδεσμόν του με τον Άγιον Ηρακλείδιον.»

Τέλος, την ιστορική Μονή κατέκλυσαν εκατοντάδες πιστοί και δεκάδες κληρικοί. Κατά τον πανηγυρικό εσπερινό έγινε λιτάνευση της Αγίας Κάρας και της θαυματουργικής εικόνος του Αγίου Ηρακλειδίου.

πηγή: Romfea.gr