Θεολογία και Ζωή

Κόντρα για τον Άγιο Παντελεήμονα

20 Σεπτεμβρίου 2010

Κόντρα για τον Άγιο Παντελεήμονα

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, με αφορμή τα τελευταία επεισόδια και τους τραυματισμούς μεταξύ αλλοδαπών, στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας στις κατηγορίες του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκου Δένδια, ότι η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και ότι αρκείται σε αόριστες διαβεβαιώσεις, έκανε λόγο για επικίνδυνη και ανεύθυνη η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να επενδύει πολιτικά στο φόβο της κοινωνίας.

«Η αδιαφορία και η ανικανότητα της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης είχαν τραγικά αποτελέσματα όχι μόνο στον τομέα της οικονομίας αλλά και στον τομέα της ασφάλειας και της λειτουργίας του κράτους. Και αυτό πλέον είναι συνείδηση όλων. Και σήμερα αντί να συμβάλλουν στην επικράτηση της ηρεμίας ρίχνουν με τις δηλώσεις τους λάδι στη φωτιά», δήλωσε ο κ. Παπουτσής.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε επίσης πως «η κυβέρνηση με ψυχραιμία, σχέδιο και αποφασιστικότητα, με συνεχή παρουσία και επαγρύπνηση της αστυνομίας, σε συνεργασία και συντονισμό με το δήμο της Αθήνας εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια και ομαλότητα στις συγκεκριμένες περιοχές».

Για το ίδιο θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ, Κ. Αϊβαλιώτης, προέβη χθες στην εξής δήλωση: «Χθες πυροβολήθηκαν μεταξύ τους Αλβανοί. Προχθές Αφγανοί. Και το κράτος μένει αδιάφορο. Δεν γνωρίζει ούτε πόσες καραμπίνες, ούτε πόσα πιστόλια, ούτε πόσα Καλάσνικωφ είναι στα χέρια των λαθρομεταναστών».

Εν τω μεταξύ, την έντονη ανησυχία της για την αύξηση κρουσμάτων ρατσιστικής βίας, με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες, διατυπώνει με ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες και ζητεί παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ