Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

ΝΔ: «Διακόψτε την προανακριτική για Βατοπέδι»

24 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΔ: «Διακόψτε την προανακριτική για Βατοπέδι»

«Αλλιώς το ΠΑΣΟΚ ομολογεί τη σκευωρία»

Να προβεί σε άμεση αναστολή των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής για το Βατοπέδι, καλεί η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ, «έως ότου κριθεί με τρόπο αναμφισβήτητο εάν υπάρχει ζημία του δημοσίου».

Η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά ότι η απόφαση της επιτροπής να ζητηθεί η διενέργεια νέας αποτίμησης της ανταλλάξιμης περιουσίας «επιβεβαιώνει απολύτως τις καταγγελίες μας επί τη βάσει των οποίων αποχωρήσαμε από την Προανακριτική Επιτροπή».

«Εφόσον η ίδια η κυβερνητική πλειοψηφία ομολογεί πως δε γνωρίζει εάν υπάρχει ζημία του δημοσίου, τότε για ποιο ακριβώς λόγο έχει συσταθεί η Προανακριτική Επιτροπή;» διερωτώνται οι βουλευτές της ΝΔ που μετείχαν στην επιτροπή.

Υπενθυμίζουν παράλληλα ότι η νέα αποτίμηση ήταν αίτημα της ΝΔ από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της πρώτης εξεταστικής για το Βατοπέδι.

«Καλούμε το ΠΑΣΟΚ να αναγνωρίσει το λάθος του, έστω και τώρα, και να αναστείλει τη λειτουργία της Προανακριτικής Επιτροπής, έως ότου κριθεί με τρόπο αναμφισβήτητο εάν υπάρχει ζημία του δημοσίου, ειδάλλως ομολογεί τη σκευωρία», σχολιάζει η ΝΔ.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/49670/nd-diakopste-tin-proanakritiki-gia-vatopedi/