Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Στους δρόμους 2,7 εκατ. διαδηλωτές

24 Σεπτεμβρίου 2010

Στους δρόμους 2,7 εκατ. διαδηλωτές

Τη δεύτερη 24ωρη απεργία μέσα σε ένα μήνα πραγματοποιούν σήμερα τα συνδικάτα στη Γαλλία, αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί στο συνταξιοδοτικό σύστημα ο Νικολά Σαρκοζί και στην άνοδο του ορίου ηλικίας από τα 60 στα 62 χρόνια.

Προβλήματα σημειώνονται στις σιδηροδρομικέ, εναέριες συγκοινωνίες και αστικές συγκοινωνίες, ενώ περισσότερες από 230 διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι διοργανωτές ελπίζουν να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή από τις μαζικές διαδηλώσεις τηε 7ης Σεπτεμβρίου, όταν μετείχαν στις κινητοποιήσεις τουλάχιστον ένα εκατομμύριο διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, και 2,7 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα συνδικάτα.

Τις κινητοποιήσεις άρχισαν οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους, με στάση εργασίας που έκαναν χθες το απόγευμα. Η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων εκτιμά ότι τουλάχιστον τα μισά από τα δρομολόγια των τραίνων TGV θα ακυρωθούν και μόνο το ένα στα τέσσερα περιφερειακά τραίνα θα λειτουργήσει στη διάρκεια της απεργίας.

Στο μετρό του Παρισιού πραγματοποιούνται περίπου τα τρία τέταρτα των δρομολογίων.

Στα αεροδρόμια, η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας προβλέπει την ακύρωση του 50% των προγραμματισμένων πτήσεων στο Ορλί (νότιο Παρίσι) και του 40% των πτήσεων στο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ (βόρειο Παρίσι). Στα άλλα αεροδρόμια της χώρας αναμένεται να ακυρωθεί το 40% των πτήσεων.

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1871127