Προσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Παντάνασσα στο Πόρτο Λάγος (με φωτογραφικό υλικό)

25 Σεπτεμβρίου 2010

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Παντάνασσα στο Πόρτο Λάγος (με φωτογραφικό υλικό)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010 Στο μετόχι της μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος, η Παναγία η Παντάνασσα.

Προσκυνητές στον αύλειο χώρο έξω από τον Άγιο Νικόλαο λίγο πριν τις 07:00 μ.μ. περιμένανε για την μεταφορά τις χαριτόβρυτου εικόνος της Παναγίας της Παντάνασσας.

Εν συνεχεία με λειτανία, βυζαντινή πομπή, εξαπτέρυγα και τον παρακλητικό κανόνα της Παναγίας, η εικόνα της Παντάνασσας μεταφέρθηκε στον ναό του Αγίου Νικολάου.

Να αναφερθεί, ότι στον εορτασμό παρέστη και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ καθώς και πατέρες της Μονής.

Στην πανήγυρη παρεβρέθηκαν επίσης, ο Γέροντας της μονής Κορώνης, ο Αρχιμανδρίτης Παύλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως, πολλοί μοναχοί και μοναχές απο διάφορα μοναστήρια τις περιοχής καθώς και αρκετοί κληρικοί.

Πρίν το τέλος του πανυγηρικού εσπερινού ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στη συμβολή των μοναχών και των Αγιορείτικων Μετοχίων στον κόσμο. Επίσης, αναφέρθηκε για το άβατο του Αγίου Όρους.

Εν συνεχεία, μίλησε για δύο θαύματα που αναφέρθηκαν απο τον οικονόμο του Μετοχίου τον Πατέρα Νήφων και βρίσκονταν ανάμεσα μας και οι οικογένειες όπου και στις δύο περιπτώσεις έσωσε η Παναγία απο βέβαιο θάνατο.

Τέλος, ακολούθησε αρτοκλασία, Όρθρος και η Θεία Λειτουργεία με πανηγυρική λαμπρότητα.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5899:2010-09-24-11-38-38&catid=25:2009-12-18-08-37-46