Προσκυνήματα-Οδοιπορικά-ΤουρισμόςΣυνεντεύξεις

Η εξομολόγηση ψυχής του αδερφού του γέροντα Εφραίμ

27 Σεπτεμβρίου 2010

Η εξομολόγηση ψυχής του αδερφού του γέροντα Εφραίμ

“Περάσαμε δύσκολα ως οικογένεια…”

Η φυσιογνωμία του ίσως στους περισσότερους να μη θυμίζει κάτι, πέρα από ένα συμπαθή και καλοσυνάτο πολιτισμένο κύριο. Στο σχόλιό μας πως δεν μοιάζει και πολύ στον αδελφό του με την πρώτη ματιά, απαντά ευγενικά και αφοπλιστικά: «αν αφήσω κι εγώ μούσια τότε θα δείτε την ομοιότητα»!

Ο λόγος για τον αδελφό του γέροντος Εφραίμ, τον Παναγιώτη Κουτσού από την Λάρνακα της Κύπρου που τον εντόπισαμε στον Άγιο Νικόλαο στο Πόρτο Λάγος μαζί με δεκάδες άλλους επισκέπτες από την Μεγαλόνησο…

…που βρέθηκαν στο μετόχι της Μονής Βατοπαιδίου για την μεγάλη γιορτή της Παναγίας Παντάνασσας. Όλοι μαζί (οι προσκυνητές) έγιναν δέκτες της φιλοξενίας των μοναχών που για την περίσταση είχαν ετοιμάσει τραπέζι το μεσημέρι πριν τον πανηγυρικό Εσπερινό.

Καθίσαμε μαζί με τον κ. Παναγιώτη αρκετή ώρα στον προαύλιο χώρο της Μονής και η κουβέντα μας έφερε σε πολλά θέματα. Μοιραία ένα από αυτά ήταν το ζήτημα με την Μονή Βατοπαιδίου, όπως αυτό παρουσιάστηκε και διογκώθηκε από τα ΜΜΕ. «Περάσαμε δύσκολα ως οικογένεια, καθημερινά ήμασταν στην τηλεόραση για να παρακολουθούμε τι θα δείξουν» μας είπε. «Δεν είναι εύκολο ένας δικός σου άνθρωπος για χρόνια να κατηγορείται με αυτόν τον τρόπο, ενώ όπως όλες οι διαδικασίες δείχνουν μάλλον πουθενά δεν έχει ζημιώσει το Ελληνικό Δημόσιο κι εσύ να τον βλέπεις να ταλαιπωρείται άδικα, πληγώνεσαι σαν άνθρωπος» συμπληρώνει, έχοντας ζήσει όλο αυτό το ζήτημα από τη δική του ανθρώπινη πλευρά ως οικογένεια.

«Είμαστε μεγάλη οικογένεια, 7 συνολικά αδέλφια, ο ένας εκ των οποίων στενοχωρήθηκε τόσο πολύ που απέκτησε μόνιμο πρόβλημα υγείας» μας είπε δίνοντας έτσι την άλλη διάσταση της επιρροής των ΜΜΕ όχι μόνο στην πολιτική αλλά και στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Άλλωστε το όλο ζήτημα με τη Μονή Βατοπαιδίου ήταν οικονομικής και πολιτικής φύσεως όπως και πολιτικά τα πρόσωπα που το έφεραν σε αυτή τη διάσταση κι όχι οι μοναχοί από μόνοι τους όπως όλοι γνωρίζουμε από τις εξελίξεις.

Μας εξομολογήθηκε κι άλλα πολλά ο ευγενέστατος κ. Παναγιώτης τα οποία όμως ούτε λέγονται, ούτε γράφονται. Άλλωστε επρόκειτο για μία συνάντηση ανθρώπινη και φυσικά με την άδειά του τον φωτογραφήσαμε.  Του ευχηθήκαμε καλή διαμονή στην περιοχή μας και καλώς να επιστρέψει στην Κύπρο, όπου και διαμένει.

πηγή: εφημερίδα ” ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ”

Αναδημοσίευση από : http://www.pentapostagma.gr/2010/09/blog-post_9317.html