Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος: «Επιτακτική ανάγκη η ενότητα των Κυπρίων»

29 Σεπτεμβρίου 2010

Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος: «Επιτακτική ανάγκη η ενότητα των Κυπρίων»

Συντάχθηκε απο την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος για τη Romfea.gr

Στο κατάμεστο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 28/9 μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στην Κύπρο, που συνδιοργάνωσαν η Τοπική Εκκλησία και η Ένωση Κυπρίων Μαγνησίας, με κεντρικό ομιλητή τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο.

Ο κ. Αθανάσιος έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Αγιοτόκου και μαρτυρικής Μεγαλονήσου, μίλησε για τον πόνο αλλά και την ελπίδα της δίκαιης λύσης του Κυπριακού προβλήματος που κρύβονται στις καρδιές όλων των Κυπρίων, ακόμα και των νέων και επικέντρωσε τον λόγο του στην σύγχρονη εικόνα του Εθνικού ζητήματος.

Εξέφρασε την άποψη ότι η Εκκλησία της Κύπρου δεν πρέπει να τοποθετηθεί θετικά ή αρνητικά έναντι οιασδήποτε λύσης τεθεί προς συζήτησιν, καθώς με τον τρόπο αυτό θα βρεθεί απέναντι σε ένα μεγάλο ή μικρό κομμάτι του Κυπριακού λαού και δεν είναι αυτός ο ρόλος της. Αποστολή της Εκκλησίας, όπως υπογράμμισε, είναι ν’ αφήσει τον λαό ν’ αποφασίσει ελεύθερα και Εκείνη να στηρίξει κάθε απόφασή του, εργαζόμενη για την ενότητά του, η οποία είναι επιτακτική αναγκαιότητα.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος υπογράμμισε την συναντίληψη της Εκκλησίας μας και του Ελληνικού λαού προς τον δοκιμαζόμενο Κυπριακό Ελληνισμό.

Τόνισε τους δεσμούς βαθειάς φιλίας και ευγνωμοσύνης των Βολιωτών προς του Κυπρίους αδελφούς, η οποία καταγράφεται ιστορικά με την ύπαρξη του Παγκυπρίου Γυμνασίου Βόλου. Μίλησε δε και για την κρίση που μαστίζει την χώρα μας, τους τελευταίους μήνες και υπογράμμισε, με τη σειρά του, την ανάγκη ενότητας του λαού μας για την αντιμετώπιση και υπερκέρασή της.

Στο σημείο αυτό, όπως είπε, ο ρόλος της Εκκλησίας μας είναι καθοριστικός και τον επιτελεί με ευθύνη, σταθερότητα και συνέπεια, στηρίζοντας τις ανάγκες του λαού, με όλες Της τις δυνάμεις, αναπτύσσοντας και επεκτείνοντας το Εκκλησιαστικό δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης.