Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Φωτογραφίες από το Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Μητροπολίτου πρ. Φλωρίνης κυρού Αυγουστίνου (Καντιώτη)

3 Οκτωβρίου 2010

Φωτογραφίες από το Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Μητροπολίτου πρ. Φλωρίνης κυρού Αυγουστίνου (Καντιώτη)

πηγή: Romfea.gr

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010 στη Φλώρινα το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Φλωρίνης κυρού Αυγουστίνου Καντιώτη.

Το πρωί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα εν μέσω πλήθους πιστών, τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμων.

Εν συνεχεία τελέστηκε το μνημόσυνο του μακαριστού Αυγουστίνου Καντιώτη, συμμετασχώντων των Μητροπολιτών Κονίτσης κ. Ανδρέα, Φλωρίνης κ.Θεοκλήτου, Βεροίας κ. Παντελεήμων, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιεροθέου, Ελασσώνος κ. Βασιλείου, Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Γλυφάδας κ. Παύλου, Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλοχίου, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου και Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμία.

Επίσης, συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αρχιμ. Χρυσόστομος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Λογοβάρδας Αρχιμ. Χρυσόστομος, ο Ηγουμένος της Ι.Μ. Διονυσίου εν Ολύμπω Αρχιμ. Μάξιμος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Αυγουστίνου και Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ Αρχιμ. Νεκτάριος καθώς και Ηγούμενοι των Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης.

Να σημειωθεί, ότι μίλησαν ο Αρχιμ. Νικηφόρος Μανάβης (Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Φλωρίνης) και ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα και τους αγώνες του μακαριστού μητροπολίτου Αυγουστίνου Καντιώτη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου, Αρχιερείς και Κληρικοί μετέβησαν στην Ιερά Μονή του Αγίου Αυγουστίνου, όπου εκεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Αυγουστίνου.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι παρετέθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. θεοκλήτου τράπεζα προς τιμήν των Αρχιερέων και των Κληρικών.