Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Παρέλαση Ευρωπαίων ηγετών στην Κύπρο

7 Οκτωβρίου 2010

Παρέλαση Ευρωπαίων ηγετών στην Κύπρο

Στην Κύπρο θα βρεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα οι Nτιμίτρι Μεντβέντεφ, Άγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί

Αλλεπάλληλες επισκέψεις Ευρωπαίων ηγετών θα δεχτεί το αμέσως επόμενο διάστημα η Μεγαλόνησος, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, να ευελπιστεί ότι θα γίνει ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της επίλυσης του Κυπριακού.

Την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Nτιμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος φθάνει τα μεσάνυχτα στην Κύπρο, θα ακολουθήσουν επισκέψεις της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας μίλησε για «μεγάλη επιτυχία» της κυβέρνησής του και ειδικά για την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου σημείωσε ότι «είναι γεγονός ιστορικό το οποίο σχετίζεται βεβαίως με τη μακρόχρονη κοινή παράδοση των δυο λαών, η οποία θα επισφραγιστεί ακόμη μια φορά, αλλά και οι πολύ στενές πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών».

«Θα σημαίνει πολλά και για το Κυπριακό πρόβλημα, αλλά και για την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία θα υπογραμμιστεί κατά κόρον, μπορώ να πω, και βεβαίως για την πορεία της ανάπτυξης των πολύπλευρων αυτών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας», συμπλήρωσε ο Κύπριος πρόεδρος.

Πηγή: http://www.voria.gr/details.php?id=29207