Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Εγκαινιάστηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

9 Οκτωβρίου 2010

Εγκαινιάστηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

«Το μουσείο που εγκαινιάσαμε σήμερα, είναι ένα κόσμημα για την πόλη της Άρτας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί το έργο αυτό έχει ολοκληρωθεί και παραδίδεται πλέον στην πόλη και τον κόσμο της Άρτας. Είναι ευχής έργο αυτό το μουσείο να αγκαλιαστεί, ώστε να καταφέρει να γίνει πηγή πλούτου σε όλη την περιοχή».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, μετά τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου της Άρτας.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας στεγάζεται σε νεόδμητο κτίριο, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για αυτό το σκοπό, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Ηπείρου του Γ΄ ΚΠΣ Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το ιστορικό Γεφύρι της Άρτας και μόλις 300 μ. από τη σύγχρονη γέφυρα, από την οποία διέρχεται ο κεντρικός οδικός άξονας Ιωαννίνων-Άρτας.

Το Μουσείο αποτελείται από δύο στάθμες, μία υπόγεια και μία ισόγεια. Το ισόγειο, που φιλοξενεί τους εκθεσιακούς χώρους μαζί με τους χώρους κοινού, τα εργαστήρια συντήρησης, τη βιβλιοθήκη και τους χώρους του Γραφείου Αρχαιοτήτων Άρτας, καταλαμβάνει επιφάνεια 1775 τ.μ., από τα οποία τα 500 τ.μ. αποτελούν τους καθαρά εκθεσιακούς χώρους.

Αύριο ο υπουργός Πολιτισμού, θα επισκεφθεί την αρχαία Νικόπολη και το νέο Μουσείο που πρόσφατα λειτούργησε.

Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=84835