Γέρ. Εφραίμ ΒατοπαιδινόςΥπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Περίεργες μεταμεσονύκτιες «αποκαλύψεις» για την Μονή Βατοπαίδιου…

14 Οκτωβρίου 2010

Περίεργες μεταμεσονύκτιες «αποκαλύψεις» για την Μονή Βατοπαίδιου…

Στο βραδινό Δελτίο Ειδήσεων της ΝΕΤ στις 12 τα μεσάνυχτα (13-10-2010) παρουσιάστηκε η εξής «συγκλονιστική» είδηση, η οποία πραγματικά μας παρεξένεψε.

«Πρώην αστυνομικός του Αγίου Όρους καταγγέλει με ένορκη κατάθεση που προσκόμισε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ότι οι μοναχοί Αρσένιος και Εφραίμ με πλαστά πιστοποιητικά εμφάνιζαν νεκρούς μοναχούς οι οποίοι απεβίωσαν δέκα χρόνια αργότερα. Τα μέλη της Επιτροπής που ερευνά το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, αφού διασταυρώσουν την  καταγγελία θα αποστείλουν τον σχετικό φάκελο στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Είναι γεγονός ότι μόνο τα μεσάνυχτα μπορούν να ανακοινώνονται τέτοιου τύπου ειδήσεις και βεβαίως ένεκεν της μεγάλης «σοβαρότητάς» τους δεν επαναλαμβάνονται σε άλλα δελτία ειδήσεων διότι ξεπερνούν τα όρια.

Στη συνέχεια αναζητώντας στο διαδύκτιο διαβάσαμε σε κάποια blog να γράφονται τα εξής:

«Νέες αποκαλύψεις για τη δράση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου ζητά να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής της Βουλής, αστυνομικός που υπηρετούσε στο Άγιο Όρος και φέρεται να εκδιώχθηκε, όταν αποκάλυψε απάτες των δύο μοναχών.

Ο αστυνομικός εν αποστρατεία Δημήτρης Σιδερίδης κατέθεσε σε συμβολαιογράφο και αιτείται να παραθέσει τα στοιχεία ενώπιον της επιτροπής, ότι το 1995 και το 1996 κατέθεσαν ψευδώς στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Όρους ότι δύο υπέργηροι μοναχοί, ο Ραφαήλ και ο Στέφανος είχαν αποβιώσει, προκειμένου να αποσπάσουν πλαστά πιστοποιητικά θανάτου τα οποία θα χρησιμοποιούσαν για το φάκελο των διεκδικήσεων της Μονής.

Στην πραγματικότητα, οι δύο μοναχοί πέθαναν το 2004 και το 2006, αλλά κανείς μέχρι τώρα δεν γνώριζε την πραγματικότητα, ότι δηλαδή ενώ ήταν ζωντανοί φέρονταν να έχουν πεθάνει στη Μονή Βατοπεδίου.

Μάλιστα, όπως έχει καταθέσει ενώπιον συμβολαιογράφου ο εν αποστρατεία αστυνομικός, οι Εφραίμ και Αρσένιος, άλλαξαν ακόμη και τις ημερομηνίες θανάτου στους τάφους των δύο μοναχών για να μην γίνει αντιληπτή η απάτη.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι εξαιτίας του γεγονότος ότι εναντιώθηκε στη συγκάλυψη της απάτης των Αρσένιου και Εφραίμ, απομακρύνθηκε από το αστυνομικό τμήμα του Αγίου Όρους μετά από παρέμβαση των δύο μοναχών».

Οι εν λόγω πληροφορίες, μας έκαναν να επικοινωνήσαμε για ακόμη μια φορά με τη Μονή Βατοπαιδίου προκειμένου να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τις «καταγγελίες της ένορκης κατάθεσης στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής του πρώην αστυνομικού του Αγίου Όρους».

Ζητήσαμε από τη Μονή να μας επιβεβαιώσει αν όντως υπήρχαν αυτοί οι μοναχοί στη Μονή, πότε κοιμήθηκαν, και τις επίσημες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου, τις οποίες βέβαια όπως μάθαμε και μας επιβεβαίωσαν από τη Μονή δεν τις εκδίδει ο Εφραίμ και ο Αρσένιος, αλλά εκδίδονται επισήμως από τις Ιερές Συνάξεις των Μονών.

Στις επίσημες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου που έχει εκδόσει η Μονή «Προς Κάθε Αρχή» γράφονται ότι, ο «Μοναχός Ραφαήλ, κατά κόσμον Ιωάννης Ζαφειρούδης του Μιχαήλ και της Μαρίας, γεννηθείς τη 10-1-1914 εν Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής… απεβίωσε τη 13η Απριλίου (π. ημερ.) 26η Απριλίου (ν. ημερ.) έτους 1997», ενώ ο «Μοναχός Στέφανος, κατά κόσμον Κωνσταντίνος Σουβλάκης του Δημητρίου και της Χρυσής, γεννηθείς της 12-11-1906 εν Μεσημβρία της Ανατολικής Ρωμυλίας… απεβίωσε τη 2α Αυγούστου (π. ημερ.) 15η Αυγούστου (ν. ημερ.) έτους 1999».

Πολύ καθαρά ο αναγνώστης μπορεί να αντιληφθεί, ότι ο κύριος Σιδερίδης έχει κάνει λάθος και στις δύο υποτιθέμενες ημερομηνίες που αναφέρει ως πραγματικές ημερομηνίες θανάτου των μοναχών, διότι σαφώς από τα ανωτέρω έγγραφα προκύπτει ότι οι δύο μοναχοί δεν πέθαναν ούτε το 2004 ούτε το 2006!!!

Επίσης, όπως πληροφορηθήκαμε οι δύο μοναχοί δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το «φάκελο διεκδικήσεων της Μονής» και δεν υπήρχε καμία απολύτως ανάγκη να υπάρξουν πλαστά πιστοποιητικά για την ημερομηνία του θανάτου τους.

Τα έγγραφα των διεκδικήσεων υπάρχουν όλα αρχειοθετημένα στην Παλαιά Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μονής.

Οι πιο πάνω μοναχοί δεν είχαν καμία μόρφωση και δεν ήταν στη Διοίκηση της Μονής, ήταν απλώς υπέργηροι τους οποίους φρόντιζαν οι νέοι μοναχοί.

Οι περίεργες αυτές αποκαλύψεις φαίνεται ότι συνάδουν με την ευρύτερη αλλαγή του κλίματος και της αποκάλυψης της αλήθειας, ότι δεν υπήρχε σκάνδαλο στην υπόθεση Βατοπαιδίου, οπότε αφού δεν υπήρχε πρέπει να δημιουργηθεί.

Ο ευφάνταστος μάρτυρας υποστήριξε ότι απομακρύνθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Όρους μετά από παρέμβαση των δύο μοναχών.

Δεν μας λέει όμως, αφού απομακρύνθηκε γιατί δεν αποκάλυψε τότε την «αλήθεια» η οποία θα ήταν πολύ σοβαρό θέμα για την Ιερά Κοινότητα και τη Διοίκηση του Αγίου Όρους στην οποία υπάγεται και ο ίδιος και θα απέφευγε έτσι και την «άδικη» εκδίωξή του;

Και γιατί απέκρυψε αυτήν την «αλήθεια» τόσα χρόνια και μας την παρουσιάζει σήμερα ενόψει του Πορίσματος της Προανακριτικής;

Βολεύει άραγε να παρουσιάζονται ο Εφραίμ και ο Αρσένιος σαν απατεώνες για να αποδεικνύεται έτσι το ανύπαρκτο σκάνδαλο;

Μήπως επίσης βολεύει να φανεί ότι οι μοναχοί είχαν τη δυνατότητα να διώχνουν και αστυνομικούς από το Άγιον Όρος όταν ήθελαν, και αυτό λέγεται τεχνεήντως ώστε να μας περνάνε ψευδή μηνύματα;

Τέτοιες «σοβαρές» πληροφορίες ενισχύουν την άποψή μας ότι εφόσον δεν υπάρχουν άλλες σοβαρές κατηγορίες αναγκάζονται να προσφεύγουν σε τέτοιου είδους απίθανες.

Σημείωση: Επειδή, ίσως κάποιοι αναγνώστες να μην πείθονται με το δημοσιεύμα, η Romfea.gr μερίμνησε ώστε να έχει στην κατοχή της και τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου, προς επιβεβαίωση του ρεπορτάζ και της αληθείας.

ΟΙ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΟΝΑΧΩΝ:

 

πηγή: Romfea.gr