Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Η Μητρόπολη Κωνσταντίας διοργανώνει την «1η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Επαρχίας Αμμοχώστου»

30 Οκτωβρίου 2010

Η Μητρόπολη Κωνσταντίας διοργανώνει την «1η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Επαρχίας Αμμοχώστου»

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, μετά από εισήγηση και πρωτοβουλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας κ. Βασιλείου διοργανώνει την «Πρώτη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Επαρχίας Αμμοχώστου» στην πλατεία της Μητροπόλεως στο Παραλίμνι από 31 Οκτωβρίου μέχρι και 7 Νοεμβρίου 2010. Ένα γεγονός πρωτόγνωρο για την Επαρχία Αμμοχώστου.

Η Διεθνής αυτή Έκθεση είναι αφιερωμένη στα πενηντάχρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατά τον τρόπο αυτό η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας συμβάλλει στις εορταστικές εκδηλώσεις της Πολιτείας για το εξαιρετικό αυτό γεγονός του Κυπριακού λαού.

Η «Πρώτη Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Επαρχίας Αμμοχώστου» τελεί υπό την αιγίδα, του Εξοχοτάτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, των δύο κορυφαίων θεσμών της πατρίδας μας· της Πολιτείας και της Εκκλησίας.

 

Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αρκετές εκδηλώσεις όπως διαλέξεις, ομιλίες, προβολές, ημερίδες και παρουσιάσεις νέων βιβλίων, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, καθώς και καθημερινές επισκέψεις μαθητών Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης.

 

Η προσπάθεια αυτή της Μητροπόλεως συμβάλλει στην προώθηση του πολιτισμού μας και στην προβολή των πνευματικών αξιών μας.  Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους νέους της επαρχίας μας και όχι μόνο, μέσα από τα βιβλία που θα εκτίθενται,  να έρθουν σε επαφή με πολιτισμούς διαφόρων λαών.

 

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα τελεστούν την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στις 18:30, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Μητροπόλεως στο Παραλίμνι. Τα εγκαίνια θα τελέσει η Α.Ε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας και η Α.Μ ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β΄.

 

πηγή: Romfea.gr