Θεολογία και Ζωή

Έκκληση των φίλων Ιεραποστολής στην Ινδονησία

2 Νοεμβρίου 2010

Έκκληση των φίλων Ιεραποστολής στην Ινδονησία

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί.

Με άλγος καρδίας παρακολουθούμε το δράμα των Ινδονησίων αδελφών μας ,μετά τα έντονα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα που άρχισαν το βράδυ της Δευτέρας 25η Οκτωβρίου 2010.

Ο σεισμός των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανοικτά της δυτικής ακτής της Σουμάτρας ,δημιούργησε τσουνάμι ,που έπληξε το συγκρότημα των νησιών Mentawai .Στην συνέχεια την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010 ,το ηφαίστειο Mount Merapi,εξερράγη στο νησί της Ιάβας. (Tο συγκεκριμένο ηφαίστειο είναι το πιο ενεργό από τα ηφαίστεια της Ινδονησίας με εκρήξεις κάθε τέσσερα χρόνια κατά μέσο όρο).

Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι:

-413 νεκροί από τα παλιρροϊκά κύματα , με τις αρχές να εκτιμούν ότι θα ξεπεράσουν τους 500 .

-163 οι μέχρι τώρα αγνοούμενοι .

– 23.000 άνθρωποι περίπου είναι οι άστεγοι

– 36 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο από την ενεργοποίηση του ηφαιστείου.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι απελπιστική.

Οι 23.000 άστεγοι δεν έχουν καταφέρει να λάβουν ακόμα την ανθρωπιστική βοήθεια, αφού οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τις αερομεταφορές.

Σε πολλές από τις περιοχές που επλήγησαν από το τσουνάμι, οι ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικά υλικά είναι τεράστιες, ενώ σε πολλούς τραυματίες δεν μπορούν να χορηγηθούν ούτε παυσίπονα.

Σοβαρότατα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι Ορθόδοξες κοινότητες στην Ιάβα.

Το ηφαίστειο Μεράπι, βρίσκεται 26 χιλιόμετρα από την πόλη Υogyakarta και κοντά στις πόλεις Boyollali και Klaten.Στην περιοχή του Boyollali βρίσκεται η ενορία του π.Μεθοδίου Sri Gunarjio και υπάρχουν τρεις ορθόδοξοι ναοί ,ενώ στην Υogyakarta βρίσκεται η Ορθόδοξη κοινότητα του π.Λαζάρου με τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω.

Όπως μας ενημέρωσε ο π.Μεθόδιος οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα. Συγκεκριμένα:

Α. Η σκόνη, που προέρχεται από το ηφαίστειο ,δημιούργησε σοβαρότατα αναπνευστικά προβλήματα σε μικρά παιδιά αλλά και σε μεγάλους ανθρώπους ,που λόγω της πρωτοφανούς φτώχειας που τους ταλαιπωρεί δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν τα απαραίτητα ,ΦΑΡΜΑΚΑ και ΓΑΛΑ.

Β. Ιδιαίτερα επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της πρεσβυτέρας Μαρίας του π.Μεθοδίου ,η οποία ταλαιπωρείται από χρόνιο καρδιακό πρόβλημα και παθαίνει μετά τα τελευταία γεγονότα ,συχνές λιποθυμικές κρίσεις. Χρειάζεται επειγόντως να αγοράσει ΦΑΡΜΑΚΑ για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας, όμως η οικονομική της δυνατότητα δεν της το επιτρέπει.

Γ.Η έκρηξη του ηφαιστείου δημιούργησε ένα μεγάλο αριθμό προσφύγων στην περιοχή Boyollali ,που χρειάζονται τροφή. Προκειμένου να αγορασθούν ρύζι και άλλα τρόφιμα για τους πρόσφυγες ,χρειάζονται χρήματα ,που το ταμείο της Ορθόδοξης κοινότητας δεν έχει.

Δ. Μια πενταμελή οικογένεια Ορθοδόξων (η χήρα μητέρα και τέσσερα παιδιά, που πρόσφατα έχασαν τον πατέρα τους από καρκίνο) βρίσκονται στο δρόμο, μετά την κατάρρευση του σπιτιού τους από την έκρηξη του ηφαιστείου και μένουν προσωρινά σε μια αχυροκαλύβα .

Οι φίλοι της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Ινδονησία ,συμμετέχοντας στο δράμα αυτό των συνανθρώπων μας στην Ιάβα ,ξεκινούν μια νέα προσπάθεια ενίσχυσης και ανακούφισης των πληγέντων συνανθρώπων μας , με την βοήθεια των Ορθόδοξων Ιεραποστόλων της περιοχής. Γνωρίζουμε ότι η οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί τον τόπο μας δεν μάς δίνει μεγάλες δυνατότητες οικονομικής βοήθειας .

Ας λάβουμε όμως υπόψη ότι με 10 ευρώ ανακουφίζουμε το δράμα ενός μικρού παιδιού ,αγοράζοντας ΓΑΛΑ και ΦΑΡΜΑΚΑ .

Καλούμε όλους να συμμετάσχουν στην ανθρωπιστική αυτή προσπάθεια ανακούφισης των συνανθρώπων μας στην Ιάβα ,μέσω της Ορθόδοξης Ιεραποστολής ,διαλέγοντας ένα από τους παρακάτω τρόπους.

Α. Με την κατάθεση χρηματικών ποσών στους παρακάτω λογαριασμούς.

1.ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ/66046796

ΙBAN : GR 66 0120 5450 0000 0006 6046 796

BIC :EMPOGRAA.((Δικαιούχος π.Δημήτριος Αθανασίου)

2. Eurobank / 0026-0469-64-0100058162.

(IBAN -GR 6102604690000640100058162)

(Δικαιούχος π.Δημήτριος Αθανασίου)

Β.Με απευθείας αποστολή χρηματικού ποσού στον π.Μεθόδιο Sri Gunarjio στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό.

Αριθμός Τραπεζικού λογαριασμού: Sri Gunarjo, 0790132424 BCA and IBAN Number (Swift code) CENAIDJA

Για τους Φίλους της Ιεραποστολής στην Ινδονησία

π.Δημήτριος Αθανασίου.

Σημείωση.Στους δωρητές θα δοθεί απόδειξη για φορολογική χρήση.

Γι αυτό παρακαλούμε να γράφετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο-διεύθυνση κατοικίας ) για να σας σταλεί ταχυδρομικά.

—————————————————————————————

Δημοσιεύουμε στην συνέχεια την επιστολή που μας έστειλε ηλεκτρονικά ο π.Μεθόδιος καθώς και φωτογραφίες από την ορθόδοξη Κοινότητα στο Boyollali.

Η Επιστολή.

Boyolali,31 October 2010

Dear. Fr Dimitrios

I inform you that I am really having diffculty and heavy especially the illness of my presbytera maria which does not heal for this past month and often fainted . Next about my ministry , we have poor people and victims of mountain exploision but we can only give rice. That only small participation of the Orthodoxs church eventhough we only little fund .

There are 3 things I want say to you :

Please pray for Presbitera Maria health

We plan to make simple houses for the family of Maximos who has died recently . We need help to fund .

We have the longing to help victim of mountain explosion

We really need help to fund this programs firm donators especially the Fr. Dimitrios

This is the news that . I can give to you

God Bless You. Amin

Fr methodios Sri Gunarjo

Φωτογραφίες από την Ορθόδοξη Κοινότητα στο Boyollali.

Πηγή: http://ierapostoliko.blogspot.com/2010/10/ekk.html