Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τιμά τον Χρόνη Αηδονίδη

2 Νοεμβρίου 2010

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τιμά τον Χρόνη Αηδονίδη

Τη μεγάλη μορφή της Θράκης, τον Χρόνη Αηδόνιδη, θα αναγορεύσει σε «Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου», ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά από πρόταση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Τραϊανουπολέως και Σαμοθράκης κ. Ανθίμου.

Η εκδήλωση, θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου 2010, την παραμονή της Θρονικής Εορτής του Αγίου Ανδρέα στο Φανάρι.

Για την πρωτοβουλία αυτή, μίλησε στην telegramm.gr o Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο όποιος τόνισε: «Προτείναμε, μαζί με τον μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό, στον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη, να αναγορεύσει τον Χρόνη Αηδονίδη «Σε άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου», με τίτλο που εκείνος γνωρίζει.

Ο Πατριάρχης, αποδέχτηκε την πρόταση, καθώς ξέρει την προσφορά του Χρόνη Αηδονίδη και ήταν ο ίδιος, που καθόρισε την 29η Νοεμβρίου ως ημέρα απονομής. Η εκδήλωση θα γίνει μετά τον εσπερινό της παραμονής της Θρονικής Εορτής του Αγίου Ανδρέα. Στις 29 Νοεμβρίου θα είμαστε όλοι εκεί» είπε ο μητροπολίτης για να προσθέσει

«Πρόκειται για μια προσωπικότητα την οποία αναγνωρίζουμε όλοι. Πιστεύουμε, πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο οφείλει μία τέτοια διάκριση. Και για την πιστή του στο Θεό, και για την ευσέβειά του και την ευλάβειά του, στην εκκλησία και στους κληρικούς της, αλλά και για την πνευματική προσφορά του. Όπως γνωρίζουμε, εκτίναξε το θρακιώτικο τραγούδι, όχι μόνο σε Πανελλαδικό επίπεδο αλλά και σε πανευρωπαϊκό» τόνισε.

πηγή: romfea.gr