Θεολογία και Ζωή

Οι Φίλοι της Ιεραποστολής στην Ινδονησία αρωγοί στο ανθρωπιστικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας ,στους ηφαιστειοπαθείς της Ιάβας.

10 Νοεμβρίου 2010

Οι Φίλοι της Ιεραποστολής στην Ινδονησία αρωγοί στο ανθρωπιστικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας ,στους ηφαιστειοπαθείς της Ιάβας.

Ο π.Μεθόδιος Sri Gunarjio, από το Boyollali της Ιάβας ,μας απέστειλε την επιστολή και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε ,όπου απεικονίζεται το δράμα των συνανθρώπων μας στην Ιάβα, εξ αιτίας των καταστροφών που προκάλεσε η έκρηξη του ηφαιστείου Merapi.

Οι Φίλοι της Ιεραποστολής στην Ινδονησία ,ανταποκρινόμενοι στην έκκληση του π.Μεθοδίου για ανθρωπιστική βοήθεια ,απέστειλαν αρχικά το ποσό των 1700 ευρώ για την αγορά φαρμάκων και τροφίμων.Ο π.Μεθόδιος μας ενημερώνει στην επιστολή του αναλυτικά τι αγόρασε με το ποσό και μοίρασε στους πληγέντες .

Η κατάσταση όμως που έχει δημιουργηθεί στην Ιάβα ,εξαιτίας των συνεχών εκρήξεων του Merapi είναι απελπιστικά τραγική και οι ανάγκες είναι πάρα πολλές.

Μέχρι τώρα υπάρχουν 162 νεκροί και 382 τραυματίες και πολλοί αγνοούμενοι.Μεταξύ των νεκρών είναι και ένα μέλος της Ορθόδοξης κοινότητας της περιοχής,ο Κύριλλος ,ο οποίος κάηκε και άφησε ορφανά δύο μικρά κορίτσια.

Γι αυτό πρέπει η βοήθεια να συνεχιστεί, ώστε η Ορθόδοξη Εκκλησία δια των Ορθοδόξων ιερέων ,να βοηθήσει στην ανακούφιση των πληγέντων συνανθρώπων μας .

Το ποσό των 1700 ευρώ,που στάλθηκε από τους Φίλους της Ιεραποστολήε σε πρώτη φάση , για τα ελληνικά δεδομένα είναι μικρό,όμως λόγω της διαφορετικής ισχύος των νομισμάτων ευρώ και ινδονησιακής ρουπίας(Rp) ,είναι ικανό να ανακουφίσει αρκετούς Ινδονήσιους συνανθρώπους μας.Mε το ποσό των 10 η 20 ευρώ ,αγοράζουμε φάρμακα τρόφιμα και γάλα για μιά οικογένεια.

Περισσότερα στο http://psifides.pblogs.gr/2010/11/oi-filoi-ths-ierapostolhs-sthn-indonhsia-arwgoi-sto-anthrwpistik.html