Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

”Χοντρό” διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Αυστρίας

12 Νοεμβρίου 2010

”Χοντρό” διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Αυστρίας

Ο Τούρκος πρέσβης κατηγόρησε την Αυστρία και τους πολίτες της για ρατσισμό και κάλεσε όλους τους διεθνείς οργανισμούς που εδρεύουν στη Βιέννη να την εγκαταλείψουν. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να υπαινιχτεί πως η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Μαρία Φέκτερ είναι ακροδεξιά, ενώ κατήγγειλε τις αυστριακές αρχές πως δημιουργούν τουρκικά γκέτο.

Αμέσως μετά ο Τούρκος πρέσβης τα ”έχωσε” και στις αυστριακές οικογένειες ότι δεν στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία που κυριαρχούν εθνικές μειονότητες και πως μεταχειρίζονται τους Τούρκους ως μικρόβια.

Συνεχίζοντας το ” κατηγορώ” του, ξέκοψε στους Αυστριακούς πως δεν τους πέφτει λόγος στο θέμα της μαντήλας, ιδίως όταν επιτρέπεται στην Αυστρία ο γυμνισμός.

Άμεση και οργισμένη ήταν η απάντηση του Αντικαγκελαρίου της Αυστρίας που χαρακτήρισε ως απόλυτα άστοχες, απαράδεκτες και ασεβείς τις δηλώσεις του Τούρκου πρέσβη, ο οποίος μαζί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών θα κληθοεί από το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας για εξηγήσεις.

Σημειώνουμε πάντως πως το κλίμα στην Αυστρία μόνο φιλικό δεν είναι απέναντι στην Τουρκία, αφού δύο ημέρες πριν το θερμό επεισόδιο, δημοσιεύτηκε δημοσκόπηση στην οποία η συντριπτική πλειοψηφία των Αυστριακών, με ποσοστό 69 %, απορρίπτει την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

http://www.sigmalive.com/news/international/324638