Ορθόδοξη πίστηΠροσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στο Μετόχι της Μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος

12 Νοεμβρίου 2010

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στο Μετόχι της Μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος

Με κατάνυξη εορτάστηκε ο Άγιος Νεκτάριος ο Θαυματουργός στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος, παρουσία πλήθους πιστών από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου.

Να σημειωθεί, ότι στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, υπάρχει παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως.

Ανήμερα της εορτής η εικόνα του Αγίου Νεκταρίου μεταφέρθηκε με λιτανεία, στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, όπου τελέστηκε μια μικρή Δοξολογία προς τιμή του Αγίου.

Στις 20:00 το απόγευμα ξεκίνησε η Ιερά Αγρυπνία σύμφωνα με το Αγιορείτικο τυπικό, σε ένα ναό κατάμεστο από κόσμο.

Ο χορός των Βατοπαιδινών πατέρων με τις ψαλμωδίες, έδωσαν το στίγμα της πνευματικής κατάστασης και κατάνυξης που δημιουργήθηκε εντός του ναού.

Μετά το πέρας της αγρυπνίας ακολούθησε κέρασμα στο αρχονταρίκι, από τον υπεύθυνο και οικονόμο της μονής π. Νήφωνα (Βατοπαιδινό) με τις ποικίλες προσφορές του στους φοιτητές, στις οικονομικά αδύνατες οικογένειες και όχι μόνο, στους φυλακισμένους , στα εξαρτημένα άτομα, στα άτομα με ειδικές ανάγκες και τόσα άλλα γίνεται σωστός παράδεισος και μας αναπαύει όλους.

Τέλος, την ημέρα της εορτής στο παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6257:2010-11-10-19-08-25&catid=25:2009-12-18-08-37-46