Γενικά Θέματα

Ο Κεντρώας Αφρικής Νικηφόρος στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία

18 Νοεμβρίου 2010

Ο Κεντρώας Αφρικής Νικηφόρος στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία

Την Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 στις 11:00 το πρωΐ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος Μικραγιαννανίτης, μετέβη στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία αφού προηγήθηκε επίσκεψή του στην Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους.

Οι μαθητές, το προσωπικό και η εφορεία της Σχολής· επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στο Σεβασμιώτατο ο οποίος διετέλεσε καθηγητής και σχολάρχης της Αθωνιάδος Σχολής από το 1977-1996, έχοντας διαδεχθεί στη σχολαρχία τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ροδοστόλου κ. Χρυσόστομο Λαυριώτη το 1988.

Το 1996 ανεχώρησε για να διακονήσει στην Εκκλησία της Αλβανίας όπου ίδρυσε εκεί Εκκλησιαστική Σχολή.

Στη συνέχεια διακόνησε στον Καναδά και στην ιεραποστολή της Αφρικής. Στις 7 Οκτωβρίου το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής τον εξέλεξε Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την ομιλία του την ώρα της υποδοχής ανέφερε ότι όπου υπηρέτησε συνάντησε μαθητές ή αποφοίτους της Σχολής οι οποίοι δίνουν τη μαρτυρία της Ορθοδοξίας και του πνεύματος του Αγίου Όρους.

Επίσης ανέφερε ότι στη εις αρχιερέα χειροτονία του μεταξύ των αρχιερέων που συλλειτούργησαν ήταν και τέσσερεις απόφοιτοι της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας:

O Σεβασμ. Γέρων Πηλουσίου κ. Καλλίνικος, ο Σεβασμ. Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο Σεβασμ. Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Νήφων.

 

πηγή: romfea.gr