Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Το αληθινό όνομα της “Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας”

18 Νοεμβρίου 2010

Το αληθινό όνομα της “Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας”

Παιονία ονόμαζαν κατά την αρχαιότητα μια μεγάλη περιοχή βόρεια από το Μακεδονικό βασίλειο.

Στην περιοχή αυτή κατοικούσαν οι αρχαίοι Παίονες.

Το 355 – 354 π.Χ. ο Φίλιππος ο δεύτερος εκμεταλλεύτικε τον θάνατο του βασιλιά των Παιόνων Άγη και εκστράτευσε εναντίον τους, για να τους κατακτήσει. Έτσι το νοτιότερο τμήμα της αρχαίας Παιονίας εντάχτηκε στα όρια της αρχαίας Μακεδονίας, το τμήμα αυτό περιελάμβανε τις πόλεις Δόβηρος, Αστραίον (μετέπειτα Στρώμνιτσα), Στενά, Αντιγόνεια κ.ά.

Η αρχαία Παιονία γεωγραφικά περιλαμβάνει ό,τι είναι σήμερα, σχεδόν όλη η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, ένα μέρος του βόρειου τμήματος της Ελληνικής Μακεδονίας και μια μικρή περιοχή της δυτικής Βουλγαρίας.

VatopaidiFriend: Σημειώνουμε ότι αυτοί που γνωρίζουμε ως “Σκοπιανούς” και που αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται “Μακεδόνες” είναι Παίονες, Σλάβοι, Βούλγαροι ήΈλληνες. Πάντως το στοιχείο που επικρατεί είναι αναμφίβολα το βουλγαρικό. Είναι τυχαίο που τα δήθεν “Μακεδονικά” είναι μια διάλεκτος των Βουλγαρικών και ότι οι εθνικοί “ήρωες” των Σκοπίων είναι οι Βούλγαροι κομιτατζήδες των αρχών του 20ου αιώνα; Οι άνθρωποι έχουν αρκετά ωραία ονόματα από τα οποία μπορούν να διαλέξουν όποιο αισθάνονται πως τους εκφράζει καλύτερα, και δεν χρειάζονται εκείνο της Μακεδονίας. Επιπλέον υπάρχει και το όνομα Βαρντάρσκα (Βαρδαρία), που προέρχεται από τον ποταμό Βαρδάρη, δηλαδή τον Αξιό.

Πηγή: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1