Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Καταρέει το κατασκεύασμα της συκοφαντίας

20 Νοεμβρίου 2010

Καταρέει το κατασκεύασμα της συκοφαντίας

Τελικά ο Θοδωρής Ρουσόπουλος για τον οποίο ουκ ολίγα είχαν ακουστεί… για τις σχέσεις του με τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ απαλλάκτηκε πανηγυρικά απο την ολομέλεια της Βουλής και δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη για την φημολογούμενη εμπλοκή του στην υπόθεση Βατοπαιδίου.

Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας που κατηγορήθηκε προφανώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για να τον στείλουν στη φυλακή, οπως θα ήθελαν αρκετοί. Η σπίλωση ομως της προσωπικότητας του που προκλήθηκε απο τις λυσσαλέες επιθέσεις πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων πως θα αποκατασταθεί.

Ποιά πράξη μετανοίας θα επουλώσει τις “πληγές” αυτές; Και να μη ξεχνάμε ότι μαζί με τον κ. Ρουσόπουλο “χτυπήθηκαν” ανελέητα ο γέροντας Εφραίμ και ο πατέρας Αρσένιος για τις σχέσεις που διατηρούσαν εδω και τουλάχιστον μία δεκαετία με τον πρώην υπουργό ο οποίος τακτικά επισκέπτονταν το μοναστήρι.Τώρα που αθωώθηκε ο κ. Ρουσσόπουλος και ουσιαστικά απενοχοποιήθηκε η σχέση του με τους μοναχούς της Μονής Βατοπαιδίου τι θα έχουν να προσάψουν οι “κατήγοροι” στον γέροντα Εφραίμ και στον Πατέρα Αρσένιο αλλα και στον ίδιο για αυτη την πνευματική σχέση που διαρκεί τουλάχιστον 10 χρόνια; Αυτο που λέμε δικαίωση… για τους μοναχούς και τον πρώην υπουργό θα υπάρξει;Ο σκοπός τους επετέχθη, η κυβέρνηση Καραμανλή έπεσε…τουλάχιστον τώρα να λάμψει η ΑΛΗΘΕΙΑ.Και να μήν ενοχοποιείται η διεκδίκηση της περιοσίας μίας Μονής,οπως έγινε στη προκειμένη περίπτωση.Το Αγιο Ορος αρκετά έχει υποστεί απο αυτη τη στημένη σκευωρία για να εξυπηρετηθούν πολιτικά συμφέροντα.Ο δικτάτορας Χίτλερ όχι μόνο δεν πλησίαστε με τα στρατευματα του στο “περιβόλι της Παναγιάς” αλλά έστειλε και στόλο να το προστατευσει.Ας σεβαστούν το Αγιο Ορος όλες οι πολιτικές δυνάμεις, οπως έκαναν μέχρι σήμερα οι εκάστοτε κυβερνώντες.

Του Γιώργου Θεοχάρη

Πηγή: http://agioritikovima.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=1119:2010-11-17-20-14-06&catid=99:news&Itemid=369