Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Σκουπιδότοπος το κτίριο… «Βατοπαίδι»

20 Νοεμβρίου 2010

Σκουπιδότοπος το κτίριο… «Βατοπαίδι»

τοαυτονοητο: Το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση δημιουργώντας το “σκάνδαλο” Βατοπεδίου, οι “προοδευτικοί” έβγαλαν τα αντιθρησκευτικά τους απωθημένα, το μεγαλύτερο και κρίσιμο μέρος της κοινής γνώμης, ως συνήθως, αφέθηκε να άγεται και να φέρεται και ένα κτίριο που πληρώσαμε ” χρυσό” για χρήση 2 μήνων στους Ολυμπιακούς αγώνες, αφέθηκε στην φθορά και την λήθη, αντί να γίνει ένα πρότυπο φιλανθρωπικό ίδρυμα από την ταλαιπωρημένη και συκοφαντημένη Ι.Μονή Βατοπεδίου ……. Αυτή είναι η χώρα μας και δεν χρειάζεται να βλέπουμε μόνο τους εξωτερικούς εχθρούς. Τα καταφέρνουμε και μόνοι μας….

Οι γυψοσανίδες είναι οι πρωταγωνίστριες στο κτίριο που απετέλεσε μια από τις πέτρες του σκανδάλου στην υπόθεση Βατοπαιδίου. Βρίσκεται στην Α΄ είσοδο του Χωριού.

Το «κτίριο Βατοπαίδι», όπως το λένε οι κάτοικοι, έχει λεηλατηθεί σχεδόν ολοκληρωτικά. Οι γυψοσανίδες έχουν καταστραφεί σχεδόν παντού, καρέκλες και ράφια έχουν γίνει αποκαΐδια, γυάλινες επιφάνειες έχουν μετατραπεί σε σωρούς θρύψαλων, οτιδήποτε μεταλλικό έχει αφαιρεθεί, ακόμη και από τα καλώδια του ρεύματος.

Στα δάπεδα, σωροί χαρτιών και φακέλων, ακόμη και τα σχέδια του κτιρίου με τίτλο «Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων». Μόλις πέσει το σκοτάδι, όπως αφηγείται ο κ. Κώστας Σκέντζος , «στο κτίριο γλιστρούν σκιές, από τις κατεβασμένες τζαμαρίες ή τις παραβιασμένες πόρτες. Μέσα σε 24.000 τ.μ. σε τρία επίπεδα και εντελώς αφύλακτα, ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι του κατέβει».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=368445&dt=20/11/2010#ixzz15o6WxRxb

Πηγή: http://toaftonoito.blogspot.com/2010/11/blog-post_5840.html