Θεολογία και Ζωή

Απόλυτη υποταγή

21 Νοεμβρίου 2010

Απόλυτη υποταγή

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιαίτερα οξυδερκής ή θρήσκος για να κάνει την κοινωνιολογική παρατήρηση πως η συγκέντρωση και προσευχή των μουσουλμάνων στα Προπύλαια ήταν μια τρομερή επίδειξη λαϊκής συσπείρωσης και πειθαρχίας ετερόκλητων στοιχείων, πέραν κάθε προσωπικού ή εθνικού χαρακτηριστικού, μια στρατιωτική σχεδόν άσκηση ιδεολογικής προσήλωσης σε μια ιδεολογία ισοπεδωτικά ενωτικής και πανίσχυρης. Το Ισλάμ, αντίθετα με τον Χριστιανισμό, δεν είναι απλά μια θρησκεία, αλλά ένα “σύστημα απόλυτης υποταγής” που καλύπτει όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας και συμπεριφοράς (οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής).

Το ανθρωπάκι που…προσεύχεται πέντε φορές τη μέρα με το πρόσωπο κολλημένο στα πλακάκια μιας δημόσιας πλατείας, δεν ασκεί βέβαια πολιτική, ακολουθεί απλά τα προστάγματα μιας ιδεολογίας που κουβαλάει απ’ το χωριό του. Πολιτική όμως ασκούν οι ηγέτες του, τα κέντρα των οποίων βρίσκονται στην Αίγυπτο, στο Πακιστάν και στην αραβική χερσόνησο, και μάλιστα επιθετική. Οι οργανωμένες προσευχές των μουσουλμάνων στην Ελλάδα είναι μέρος μιας γενικότερης ενορχήστρωσης, στρατηγικός σκοπός της οποίας είναι η επίδειξη δύναμης του Ισλάμ μέσα στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Το Ισλάμ εξαπλώνεται παντού στην Ευρώπη, είναι πανταχού παρών, και κάνει ό,τι γουστάρει.

Το Ισλάμ ασκεί επιθετικό πολιτιστικό πόλεμο με πρώτο στόχο την Ευρώπη. Έναν εύκολο στόχο, καθότι οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν έχουν ιδιαίτερες θρησκευτικές και μεταφυσικές ανησυχίες, ούτε συνωστίζονται πλέον ομαδικά στις εκκλησίες. Ο ευρωπαϊκός Χριστιανισμός δεν διαθέτει πλέον μεγάλη λαϊκή βάση συσπείρωσης, δεν έχει καμία προδιάθεση προς “απόλυτη υποταγή” κανενός είδους, και βέβαια δεν κλείνει τις επιχειρήσεις του πέντε φορές τη μέρα για προσευχές.

Τα επόμενα βήματα είναι εντελώς προβλέψιμα. Ακόμα και αν η ελληνική πολιτεία δεν χρηματοδοτήσει κάποιο νέο τζαμί τύπου Athens Mall, (όπως μαθαίνω πως ετοιμάζεται να κάνει), υπάρχει άφθονη χρηματοδότηση από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Πακιστάν για να χτιστούν χιλιάδες τζαμιά ανά την Ελλάδα. Οι προσευχές θα επεκταθούν στους δρόμους και τις γειτονιές (κατά τα πρότυπα του Παρισιού), καθώς και στα σχολεία. Η ισλαμική διανόηση θα προμηθεύσει ιμάμηδες και μουλάδες για όλη ελληνική επικράτεια (κατά τα πρότυπα του Λονδίνου), θα χτιστούν ισλαμικά βιβλιοπωλεία και πολιτιστικά κέντρα, και σε κάποια στιγμή θα δημιουργηθεί και ένα ισλαμικό πολιτικό κόμμα για πολιτική εκπροσώπηση. Η δεύτερη γενιά των εν Ελλάδι γεννημένων ισλαμιστών θα προμηθεύσει την νομική και ακαδημαϊκή εκπροσώπηση των υποταγμένων. Λογικό βέβαια είναι να δημιουργηθεί και ένα ισλαμικό public relations team, για τηλεπαράθυρα, θρησκευτικά πρωινάδικα και άλλες εκδηλώσεις. Το ισλάμ διαθέτει αφοσιωμένους στρατιώτες να το ακολουθήσουν από τις γειτονιές μέχρι το Κοινοβούλιο.

Οι παρατηρήσεις μου είναι καθαρά κοινωνιολογικές. Η Ελλάδα μπορεί στρατηγικά να εξισλαμιστεί μέσα σε μερικές γενιές. Μήπως ο κύριος Ερντογάν κανόνισε να μας παραχωρήσει το εκκλησάκι της Σουμελά στα βάθη της Τουρκίας, και την σχολή της Χάλκης, σε αντάλλαγμα τον εξισλαμισμό της ελληνικής κοινωνίας;

Προσευχές “Κουρμπάν Μπαϊράμ” οργανώθηκαν μέχρι και την Πρέβεζα, και η ισλαμική διανόηση έστειλε ήδη τους πρώτους αντιπροσώπους της από την Αίγυπτο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2010/11/blog-post_20.html#ixzz15qowhV8l