Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Επίσκεψη Μητροπολίτη Βόστρων Τιμοθέου στο Βατοπαίδι

2 Δεκεμβρίου 2010

Επίσκεψη Μητροπολίτη Βόστρων Τιμοθέου στο Βατοπαίδι

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος στο Άγιον Όρος, συνοδευόμενος από μικρή ομάδα προσκυνητών.

Ο Πανιερώτατος διανυκτέρευσε το Σάββατο στην Μονή Βατοπαιδίου, όπου και την Κυριακή τέλεσε τον αγιασμό και συμμετείχε στην λιτανεία της Παναγίας της Βηματάρισσας εντός της Μονής. Ακολούθως τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής.

Στην Τράπεζα απηύθυνε πνευματικούς λόγους στην αδελφότητα, ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ για την θερμότατη υποδοχή και φιλοξενία του και τον παρακάλεσε να προσεύχεται μαζί με τους πατέρες για τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο και για όλη την Αγιοταφική Αδελφότητα.

Κατά την διάρκεια της διημέρου παραμονής του στο Άγιον Όρος, ο Πανιερώτατος επισκέφθηκε τις Καρυές όπου και  προσκύνησε το Άξιον Εστίν στον Ναό του Πρωτάτου, επισκέφθηκε τόν Πρωτεπιστάτη Γέροντα Παύλο Λαυριώτη, την Μονή των Ιβήρων όπου και προσκύνησε την Παναγία την Πορταϊτισσα και εν τέλει την Μονή Ρωσικού.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος την περίοδο αυτή, διακονεί στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο.

πηγή: romfea.gr