Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο εορτασμός του Αγίου Σεραφείμ στην Ιερά Μονή Κορώνης

7 Δεκεμβρίου 2010

Ο εορτασμός του Αγίου Σεραφείμ στην Ιερά Μονή Κορώνης

Σε ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα, με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Αυλώνος κ. Χριστοδούλου, συνεπικουρουμένου υπό τον Καθηγουμένου Αρχιμανδρίτου Μεθοδίου και άλλων ευλαβών ιερέων, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου του θαυματουργού, στην Ιερά, Σεβασμία, και Σταυροπηγιακή Μονή Κορώνης των Αγράφων.

Η μεγάλη προσέλευση των πιστών που παρευρέθησαν τόσο την παραμονή της εορτής 3 Δεκεμβρίου στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, όσο και στην Θεία Λειτουργία την επομένη ημέρα 4 Δεκεμβρίου, παρ όλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, απέδειξε περίτρανα το εύρος της πίστης και το μέγεθος της ευλαβείας των παρευρισκομένων, προς τον Άγιον Ιερομάρτυρα Σεραφείμ, Αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου τον Θαυματουργό, αλλά επίσης και την άδηλη αγάπη τους προς την Ιερά Μονή, τον σεπτό Καθηγούμενο και τους λοιπούς πατέρες, που τα τελευταία χρόνια, αποτελεί για την περιοχή και όχι μόνο, φάρο πραγματικό, καταφύγιο σωτηρίας ψυχών, αλλά και πνευματικής βοηθείας πάντων των θελόντων σωθήναι.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο προσκληθείς υπό του Καθηγουμένου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος εκήρυξε τον Θείον λόγο, αναφερόμενος στην ζωή και τα φρικτά μαρτύρια του Αγίου Σεραφείμ.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε το παραδοσιακό κέρασμα εις το νέο αρχονταρίκι της ιεράς μονής.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6513:2010-12-05-19-50-45&catid=25:2009-12-18-08-37-46