Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Ηγούμενος της Σίμωνος Πέτρας στην Ι.Μ. Τριπόλεως

16 Δεκεμβρίου 2010

Ο Ηγούμενος της Σίμωνος Πέτρας στην Ι.Μ. Τριπόλεως

Την Τέταρτη 8/12/2010, έφτασε στην Ιερά Μητρόπολη Τριπόλεως και Χώρας του Λιβάνου στο Πατριαρχείου Αντιοχείας ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σιμωνόπετρας Αρχιμ. Ελισαίος με πέντε πατέρες από τη Μονή.

Η επίσκεψη τους στην Ιερά Μητρόπολη ήρθε μέσα σε ένα πρόγραμμα επισκέψεων σε διάφορα μέρη του Πατριαρχείου Αντιοχείας, το οποίο το είχε ετοιμάσει ο Μητροπολίτης Αρκαδίας του Λιβάνου κ. Βασίλειος.

Στην Ιερά μητρόπολη Τριπόλεως συναντήσαν τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη κ.κ. Εφραίμ, ο οποίος είναι ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου Μιχάηλ στο Λίβανο και έχει καλές σχέσεις με τον Άγιο Όρος, όπου εμόνασε και έλαβε το μεγάλο σχήμα από την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου.

Ο κ. Εφραίμ τόνισε την ανάγκη του μοναχισμού στο σημερινό κόσμο και ιδιαιτέρα για τον Άγιο Όρος ως παράδειγμα για την μοναχική ζωή.

Από την πλευρά το ο Γέροντας Ελισσαίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Εφραίμ για την Αβραμιαία φιλοξενία, καθώς και για το πρόγραμμα το οποίο τον είχε ετοιμάσει γ’ αυτούς στα διαφορά μέρη της Επαρχίας του.

πηγή: romfea.gr