Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Συνάντηση Γιάννη Μπουτάρη με την Αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους στο Δ.Σ. της Αγιορετικής Εστίας

16 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση Γιάννη Μπουτάρη με την Αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους στο Δ.Σ. της Αγιορετικής Εστίας

Μετά από την εκφρασθείσα κοινή επιθυμία για γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, που από 1η Ιανουαρίου αναλαμβάνει και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας και η τριμελής Αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας, που μετέχει του Διοικητικού Συμβουλίου και αποτελείται από το Γέροντα Καλλίνικο Ιβηρίτη, Ιερομόναχο Νείλο Σιμωνοπετρίτη και Γέροντα Νικόδημο Αγιοπαυλίτη, συναντήθηκαν στη Βιβλιοθήκη της Αγιορειτικής Εστίας και αντάλλαξαν απόψεις, τόσο για την 10ετή παρουσία της Αγιορειτικής Εστίας στην πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης, όσο και τις προοπτικές της στο μέλλον.

Ο Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε την εκτίμηση του στο έργο που επιτελέστηκε στα χρόνια που πέρασαν στους τομείς της επιστημονικής έρευνας, της ανάδειξης και προβολής της πλούσιας πνευματικής και πολιτιστικ550ής παρακαταθήκης του Αγίου Όρους με τα Επιστημονικά Συνέδρια, τις εκδόσεις, τις Εκθέσεις, τις έρευνες και την εν γένει δραστηριότητα της στη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και το εξωτερικό και την ανάδειξη και ενίσχυση των μακραιώνιων πολιτιστικών και πνευματικών σχέσεων της Θεσσαλονίκης με την Αθωνική Πολιτεία.

«Η Αγιορειτική Εστία», τόνισε χαρακτηριστικά, «είναι πλούτος για τον Δήμο και την πόλη. Αυτόν τον πλούτο δείχνει στον κόσμο και πρέπει να συνεχίσει να τον δείχνει».

Δήλωσε την υποστήριξη του στη συνέχιση του έργου της και ζήτησε τη συμμετοχή της στην Επιτροπή Εορτασμού των 100 χρόνων της Απελευθέρωσης, το 2012, που συμπίπτει με την Απελευθέρωση του Αγίου Όρους, με διαφορά 10 ημερών.

Απαντώντας τα μέλη της Αγιορειτικής Αντιπροσωπείας, τόνισαν ότι και η Ιερά Κοινότητα επιθυμεί τη συνέχιση και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Αγιορειτικής Εστίας, της οποίας το έργο υποστηρίζει και βοηθά με πολλούς τρόπους, εξέφρασαν τη χαρά τους για τις προθέσεις του νέου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και τόνισαν χαρακτηριστικά:

«Μας συγκινούν ιδιαίτερα οι απόψεις σας που αναδεικνύουν και ένα ειλικρινές γνήσιο θρησκευτικό αίσθημα. Μέρος της Εκκλησίας είμαστε άλλωστε και εμείς και εσείς και μας τιμά ιδιαίτερα η απόφαση σας να προεδρεύετε και να κατευθύνετε την πορεία της Αγιορειτικής Εστίας. Το έργο της Αγιορειτικής Εστίας κατά τη διάρκεια της 10ετίας που πέρασε υπήρξε μοναδικό, για ένα φορέα όπως αυτός, που ίδρυσαν η Ιερά Κοινότητα και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με απήχηση και αποδοχή τόσο από τον επιστημονικό κόσμο όσο και από το κοινό».

Η Αγιορειτική Αντιπροσωπεία προσέφερε ως “ευλογία” εκ μέρους της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους ένα πιστό αντίγραφο της εφέστιας εικόνας του Αγίου Όρους (Άξιον Εστί) και ο Γιάννης Μπουτάρης τους προσέφερε την έκδοση του Μουσείου Μπενάκη “Χειρ Αγγέλου”.

πηγή: Αγιορείτικη Εστία