Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Γέροντας Νεκτάριος, όταν ο ουρανός μιλά από τις εκδόσεις Νεκτάριος Παναγόπουλος

18 Ιανουαρίου 2011

Γέροντας Νεκτάριος, όταν ο ουρανός μιλά από τις εκδόσεις Νεκτάριος Παναγόπουλος

Πάλεψα πολύ με τη σκέψη εάν θα έπρεπε να γράψω το παρόν βιβλίο… Για πολύ καιρό αυτό το εσωτερικό δίλημμά μου, έγινε και εναγώνιο αίτημα της ανάξιας προσευχής μου για να κατευθύνει Εκείνος τα βήματά μου σύμφωνα με το δικό Του θέλημα. Σιωπούσα και περίμενα…
Όσο σιωπούσα όμως, άκουγα γύρω μου “ως άλλους κεκραγότες λίθους”, τις αληθινές ιστορίες των ανθρώπων που, “διηγούμενοι όσα εποίησε σε αυτούς ο Θεός”, μαρτυρούσαν για όσα θαυμαστά σημεία έλαβαν απο τη χάρη του Θεού, διαμέσου του επιστήθιου σταυρού και των προσευχών του Γέροντα Νεκτάριου. Παράλυτη γυναίκα που σταύρωσε, σηκώθηκε και περπάτησε! Παιδί που δεν μιλούσε, μίλησε! Γυναίκες που για χρόνια είχαν παιδιά, τις σταύρωσε και απέκτησαν! Άνθρωποι ασθενείς με σωματικές και ψυχικές ασθένειες, θεραπεύονται με τη χάρη του Σταυρού! Σε κάποιους προείπε την ημέρα του θανάτου τους, ζητώντας τους να εξομολογηθούν και να κοινωνήσουν!
Εν ώρα προσευχής ζητώντας απο τον Κύριο ένα σημάδι της παρουσίας Του, Φως εξ ουρανού κατέβηκε και πλημύρισε τον σταυρό μπροστά στον οποίο προσευχόταν μαζί με άλλους!
Μέσα μου λοιπόν, η φωνή της συνείδησης άρχισε να βοά και μου υπέβαλλε ότι θα έπρεπε αυτόν τον πνευματικό “θησαυρό” που αντίκρυσα να τον μοιραστώ με τον πλησίον μου κατά την εντολή της αγάπης. Ένιωθα όλο και πιο έντονα ότι δε θα έπρεπε να κρύψω “υπό το μόδιον” το φως που λάμπει.
Δεν θα μπορούσα να κρατήσω στη σιωπή όσα σημεία δεικνύει ο ουρανός, από την βαθειά και μόνη επιθυμία μου να δοξαστεί το Πανάγιο Όνομά Του! Στο δίλημμά μου λοιπόν έδωσε τέλος η στιγμή που κρατώντας το Ευαγγέλιο στα χέρια μου, το βλέμμα μου στάθηκε στο λόγο του Ιησού, “υπόστρεφε εις τον οίκον σου και διηγού όσα εποίησε σοι ο Θεός”(Λουκ. η΄ 39).
Τότε, κάθε δισταγμός μου έσβησε και η ροή της πέννας μου, ασυγκράτητη πλέον, ξεχύθηκε σε μερικές σελίδες χαρτιού που ο Κύριος ευδόκησε και έγιναν βιβλίο, με τον τίτλο “Γέροντας Νεκτάριος, όταν ο ουρανός μιλά”…

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΛΑΜΙΩΤΟΥ-ΘΩΜΑΪΔΟΥ

Διδάκτωρ Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Δ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σελ. βιβλίου 479

Λιανική τιμή 16 ευρώ

Κλικ εδώ για να το παραγγείλετε.