Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Οριστική η παραγραφή των δήθεν αδικημάτων για υπόθεση Βατοπαιδίου

20 Ιανουαρίου 2011

Οριστική η παραγραφή των δήθεν αδικημάτων για υπόθεση Βατοπαιδίου

Το Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της πρότασης του εισαγγελέα Μιλτιάδη Ανδρειωτέλλη για παραγραφή του (δήθεν) αδικήματος της (δήθεν) απιστίας σε βάρος (δήθεν) του Δημοσίου που αντιμετώπίζαν οι πρώην υπουργοί της ΝΔ Πέτρος Δούκας, Αλέξανδρος Κοντός και Ευάγγελος Μπασιάκος αναφορικά με την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Ειδικότερα, το Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι το αδίκημα με το οποίο βαρύνονται οι τρεις πρώην υπουργοί της ΝΔ έχει παραγραφεί μετά τη διάλυση της Βουλής στις 7 Σεπτεμβρίου 2009.

Παράλληλα, το Δικαστικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία 3-2 αποφάσισε ότι η ανάκριση για τους συμμετόχους και μη πολιτικά πρόσωπα πρέπει να συνεχιστεί από την εφέτη – ανακρίτρια Ειρήνη Καλού.

Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου θα εκδοθεί τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου.

Το βούλευμα αυτό είναι τελεσίδικο και δεν υπόκειται σε κανένα ένδικο μέσο. Στο βούλευμα, σύμφωνα με πληροφορίες, εμμέσως πλην σαφώς θα αναφέρεται ότι η Βουλή έπρεπε να ελέγξει το ζήτημα της παραγραφής των αδικημάτων των τριών πρώην βουλευτών της ΝΔ στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7012:2011-01-19-17-00-13&catid=25:2009-12-18-08-37-46&Itemid=122