Προσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Εορτασμός της Παναγίας της «Παραμυθίας» στό Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου (με φωτογραφικό υλικο)

24 Ιανουαρίου 2011

Εορτασμός της Παναγίας της «Παραμυθίας» στό Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου (με φωτογραφικό υλικο)

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε φέτος η ιερά Πανήγυρις της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της «Παραμυθίας» στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου Παιονίας (Κιλκίς), Μετοχίου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους. Η παρουσία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτου Εφραίμ ήταν εκείνη η οποία ελάμπρυνε την ιερά Πανήγυρη. Το αγιορείτικο Μετόχι του Οσίου Νικοδήμου έλαβε πρώτο την ευλογία από τον Καθηγούμενο π.Εφραίμ να έχει στην κατοχή του πιστό αντίγραφο της Παναγίας της «Παραμυθίας». Πλήθος προσκυνητών συνέρρευσαν από διάφορα μέρη της Μακεδονίας και τις δύο η μέρες για να προσπέσουν στη Χάρη της.

Ο Καθηγούμενος π.Εφραίμ έγινε δεκτός με πολλή αγάπη από τον Καθηγούμενο π.Χρυσόστομο και τους Πατέρες του Ιερού Κοινοβίου, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή του ανακύψαντος πειρασμού τάχθηκαν ανεπιφύλακτα στο πλευρό της Μονής Βατοπαιδίου.

Το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου ο Καθηγούμενος π.Εφραίμ χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και πρόσφερε λόγους παρηγορίας εις το πολυπληθές εκκλησίασμα. Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου το πρωί, μετά την χοροστασία του Όρθρου, προεξήρχε της Πανηγυρικής θείας Λειτουργίας.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας οι πολυπληθείς προσκυνητές φιλοξενήθηκαν με αβροφροσύνη από τους Πατέρες στο μεγάλο Αρχονταρίκι της Μονής. Κατόπιν παρετέθη Πανηγυρική Τράπεζα, όπου ο Καθηγούμενος π.Εφραίμ δεν παρέλειψε να απευθύνει λόγους πνευματικής οικοδομής προς τους Πατέρες του Μετοχίου.