Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Αφίχθη στη Συρία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (με φωτογραφικό υλικό)

25 Ιανουαρίου 2011

Αφίχθη στη Συρία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (με φωτογραφικό υλικό)

Αφίχθη στη Συρία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος πραγματοποιεί την τρίτη του ειρηνική επίσκεψη σύμφωνα με τα Δίπτυχα στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας υποδέχθηκαν στον Κρατικό Αερολιμένα της Συρίας «Damaskus» ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιγνάτιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νταράγια κ. Μωυσής και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαϊντάναγιας κ. Λουκάς.

Να αναφερθεί, ότι τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συνοδεύουν στη Συρία οι Μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεος και Σιδηροκάστρου Μακάριος.

Επίσης τον συνοδεύουν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Παπανικολάου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΚΟ «Αποστολή» Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Εν συνεχεία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το Πατριαρχείο, όπου έγιναν δεκτοί με πολύ θέρμη από τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιγνάτιο.

“Σας καλωσορίζουμε Μακαριώτατε στο Πατριαρχείο μας”, τόνισε ο κ. Ιγνάτιος υποδεχόμενος τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι αυτή την ώρα ο Πατριάρχης Ιγνάτιος παραθέτη γεύμα εντός του Πατριαρχείου προς τιμήν του Μακαριωτάτου και της συνοδείας.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7068:ieronimos-siria&catid=13