Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει άλλο την αθρόα προσέλευση λαθρομεταναστών»

27 Ιανουαρίου 2011

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει άλλο την αθρόα προσέλευση λαθρομεταναστών»

VatopaidiFriend: Τα παρακάτω που είπε ο μακαριώτατος είναι μια ιδιαίτερα καίρια και ακριβής παρουσίαση της κατάστασης, χωρίς την παρείσδυση νοσηρών ιδεολογιών οι οποίες στην πραγματικότητα είναι ξένες προς το Ευαγγέλιο κι όμως έχουν δυστυχώς διαμορφώσει την ελλαδική θρησκευτικότητα. Μίλησε εκεί που μετράει και με τον τρόπο που μετράει. Ας μη ξεχνάμε, μάλιστα, ότι τα είπε και παρουσία του υπουργού μιας εκτεταμένα μουσουλμανικής χώρας. Το αντίθετο, δηλαδή, ενός δημαγωγού.

της Μαρίας Αντωνιάδου

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει άλλο την αθρόα προσέλευση λαθρομεταναστών», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος από την Δαμασκό όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αντιοχείας, παρεμβαίνοντας στο θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά την κατάληψη στη Νομική Σχολή.

«Είναι άλλο πράγμα η συμβίωση μας με τους Έλληνες με μουσουλμανικό θρήσκευμα, και άλλο πράγμα οι νέες συνθήκες που δημιουργούνται στην χώρα μας. Οι μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα και είναι κυρίως μουσουλμάνοι, ξεπερνούν τους 150 χιλιάδες κάθε χρόνο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η αθρόα προσέλευση. Δεν μπορεί να το αντέξει η Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον υπουργό Θρησκευμάτων της Συρίας κ. Μοχάμεντ Απντ.

«Μέχρι τώρα συμβιώναμε μέσα σε ειρηνικό κλίμα με τους έλληνες μουσουλμάνους, όμως οι νέες συνθήκες έχουν ανατρέψει τις ισορροπίες» τόνισε ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Εκκλησία για την ανακούφιση των μεταναστών. Ζήτησε, μάλιστα, την βοήθεια της Συριακής κυβέρνησης, κυρίως όπως σημειώνεται σε δελτίο τύπου της Αρχιεπισκοπής, «στο επίπεδο της εκπαίδευσης των μουσουλμάνων, ώστε να βρεθεί λύσει στο αδιέξοδο».

Πηγή: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=380560&ct=1&dt=26/01/2011