Ορθόδοξη πίστηΠροσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Εκδήλωση για την Επισκοπή Μαδαγασκάρης

4 Φεβρουαρίου 2011

Εκδήλωση για την Επισκοπή Μαδαγασκάρης

Η Ιερά Επισκοπή Μαδαγασκάρης διοργανώνει εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (οδός Ριζάρη 2 – Αθήνα), την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 20 και ώρα 18.00 και έχει την ιδιαίτερη τιμή να σας προσκαλέσει σ’ αυτή. Η εκδήλωση διοργανώνεται προκειμένου να παρουσιασθεί το Ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Επισκοπής…

το όποιο επί σειρά ετών επιτελείται κοντά στους αφρικανούς αδελφούς μας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ο βυζαντινός χορός «ΤΡΟΠΟΣ» με χοράρχη τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη και θα προβληθεί οπτικό-ακουστικό υλικό.

Η παρουσία τόσο ή δική σας, όσο και των φίλων σας, θα αποτελέσει μεγάλη χαρά και ενίσχυση για εμάς.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιος (κατά κόσμον Παύλος Σεννής) χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος τον Ιούλιο του 1976 από τον Μητροπολίτη Κορίνθου Παντελεήμονα και είναι Μοναχός της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα του Αγίου Όρους. Από το 1985 και επί εξαετία διηκόνησε την Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Κορέας.

Εν συνεχεία και για 14 συναπτά έτη ανέλαβε τα ηνία της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Δυτική Βεγγάλη των Ινδιών. Εκεί ανέπτυξε μεγάλο και αξιόλογο Ιεραποστολικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο.

Δυστυχώς γιά το Ιεραποστολικό του έργο απελάθη από τη χώρα τον Ιούνιο του 2004 και τον Οκτώβριο του ιδίου έτους εξελέγη Επίσκοπος στην χηρεύουσα θέση της Επισκοπής Μαδαγασκάρης. Η εις Επίσκοπον χειροτονία του έλαβε χώρα την 14η Νοεμβρίου 2004 στην Αλεξάνδρεια υπό της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’.

Στην Μαδαγασκάρη επεδόθη στην ανοικοδόμηση Ιερών Ναών και πνευματικών Κέντρων, Σχολείων, Φιλανθρωπικών ιδρυμάτων καθώς και του Θεολογικού Σεμιναρίου που ήδη λειτουργεί, μεριμνών ιδιαιτέρως για την αρτιοτέρα κατάρτιση των ιερέων και των κατηχητών. Αναδιοργανώθηκε επίσης η λειτουργία της Κλινικής με δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους πτωχούς. Ομιλεί την αγγλική, την κορεατική και την ινδική γλώσσα.