Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Τριπόλεως Θεοφύλακτος αρνήθηκε να εγκαταλείψει το ποίμνιο του

23 Φεβρουαρίου 2011

Ο Τριπόλεως Θεοφύλακτος αρνήθηκε να εγκαταλείψει το ποίμνιο του

Ο μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος με τον Γέροντα Εφραίμ στην Μονή Βατοπαιδίου.

Με την πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στις 3 στην Ελληνική Πρεσβεία Τριπόλεως σύσκεψη που σκοπό είχε την διασφάλιση των Ελλήνων της Τριπόλεως , της Βεγγάζης ,αλλά και της υπόλοιπης Λιβύης, από τυχόν βιαιότητες που μπορεί να υποστούν από ακραία παρακρατικά στοιχεία ,αυτές τις δύσκολες ώρες που η Λιβύη διανύει την μεγαλύτερη κοινωνική κρίση και αναστάτωση στην ιστορία της με εκατοντάδες νεκρούς.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν, ο Πρέσβης της Ελλάδος μας κ. Αλέξιος-Παύλος Στεφάνου, ο Αρχιμ. Ιωακείμ Βασιλάκος (Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως), ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τριπόλεως κ. Δημήτριος Αναστασίου, η Διευθύντρια των Ελληνικών Σχολείων Τριπόλεως και όλο το Διδακτικό προσωπικό.

Προτάθηκε από τον Εξοχότατο κ. Πρέσβη η μετακίνηση των Ελλήνων με πολεμικό Ελληνικό αεροσκάφος C-130 και η μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Κάποιοι συμφώνησαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα φοβούμενοι για την ζωή τους, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αρνήθηκε να “εγκαταλείψει” το ποίμνιό του τις δύσκολες αυτές ώρες.

Τέλος συζητήθηκε και η καλύτερη δυνατή ασφάλεια που μπορεί να παράσχει η Πρεσβεία μας στους Ναούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τις Κτιριακές της εγκαταστάσεις και είς τους Έλληνας που θα αποφασίσουν να μην εγκαταλείψουν την χώρα.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7345:2011-02-21-23-01-47&catid=25:2009-12-18-08-37-46